En Sıcak Konular

Rus Patriğinden Türkiye ve Ermenistan'a barış çağrısı

18 Mart 2010 16:48 tsi
Ermenistan'da temaslarda bulunan Rusya Patriği Kirill, Türkiye, Azerbaycan ve Ermenistan'ın geçmişteki düşmanlıkları bir kenara bırakarak, ilişkilerin geliştirilmesi ve barış içinde yaşamaları için çalışmaları sürdürmelerini istedi.

Erivan Devlet Üniversitesi'nde öğrencilere hitap eden Kirill, "Ulusal kimliklerin ve tarihi hafızanın korunması gerekiyor. Ancak geçmişin hataları gelecekteki ilişkilerin önünü kapamamalı." uyarısında bulundu. Dün sözde soykırım anıtını da ziyaret eden Kirill, "Nefret ateşinin biriktiği yol, hiç bir yere çıkmaz." hatırlatması yaptı.

Tarihte yaşanan olayların günümüzdeki ilişkilere zarar vermemesi gerektiğini ifade eden Kirill, "Son günlerde Türkiye ve Ermenistan arasında ilişkilerin geliştirilmesi için atılan adımlar doğru girişimler." dedi.

İkinci Dünya Savaşı sonrası Rusya ve Almanya arasında yaşanan gelişmeleri örnek veren Kirill, "Geçmişi unutmak zor. Hiç kimse unutmadı ve hiç bir şey de unutulmadı. Ancak hatırlamama ileri doğru gidiş imkanı verir. Ermenistan'ın komşuları ile ilişkileri normalleştirme inisiyatifini tamamı ile destekliyoruz." ifadelerini kullandı.

KİRİLL ERMENİ DİNİ LİDER 2. KAREKİN'İ BAKÜ'YE DAVET ETTİ

Ermenistan kilisesi ve Rusya Ortodoks Kilisesi'nin Yukarı Karabağ sorununun çözümünde de aktif rol üstlenebileceğini kaydeden Kirill, "Kendi adıma ve Azerbaycan Müslümanları dini lideri Allahşükür Paşazade adına Ermeni dini lider 2. Karekin'i Bakü'ye davet ediyorum." dedi.

Nisan ayında Bakü'de Bağımsız Devletler Topluluğu Dinler arası Konsey'in toplanması planlanıyor. Kirill ayrıca Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'la da bir araya geldi. Görüşmede Rusya'da yaşayan Ermeni vatandaşların durumunun ele alındığı kaydediliyor.

(CİHAN)



Bu haber 768 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,452 µs