En Sıcak Konular

'Rektör'ün intihar bilinmez bir durum'

18 Mart 2010 15:43 tsi
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap'ın intiharına ilişkin olarak, YÖK'te Prof. Dr. Büyükkasap ile ilgili herhangi bir disiplin soruşturması bulunmadığını, intiharın tamamen bilinmez bir duru

Özcan, üniversitede bir süre önce yapılan 100 milyon liralık bir ihale nedeniyle iki üniversite çalışanının sorgulandığını ifade ederek, “O da Rektörle çok uzaktan alakalı bir şey yani bizzat kendisinin içinde olduğu bir şey değil” dedi.
YÖK Başkanı Prof. Dr. Özcan, AA muhabirinin, Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap'ın intiharıyla ilgili sorusu üzerine, Erzincan Valisi Abdulkadir Demir ve Erzincan Üniversitesi Rektör Yardımcısı ile görüşerek konuyla ilgili bilgi aldığını kaydetti. Özcan, şöyle konuştu:
“Nasıl olduğuyla ilgili çok açık seçik bilgiler yok. Bir defa Rektör'ün kendisiyle ilgili bir problem yok. Dün akşamüstü arkadaşlarıyla beraber, hava da iyiymiş orada, yürüyüş yaptıklarını söyledi. Gayet mutlu bir şekilde evine gitmiş ama sabahleyin maalesef böyle müessif bir hadiseyle karşılaştık.

Üniversitede zannediyorum bir müddet önce 100 milyon liralık bir ihale olmuş. O ihaledeki bazı problemler yüzünden, o daireden bir mühendis arkadaş ile bir memur arkadaşı içeri almışlar sorgulamak için. 'Bununla alakası var mı?' diye sordum. O da Rektörle çok uzaktan alakalı bir şey yani bizzat kendisinin içinde olduğu bir şey değil.”
“Erzincan'daki olaylarla intiharın bir ilgisi olup olmadığını sordunuz mu?” sorusu üzerine Özcan, “Onu bilmiyoruz. O konuda hiçbir bilgimiz yok. Bizde de öyle bir dosyası yok Rektör'ün. O türden disiplinle ilgili hakkında soruşturma yapılan hocalarımızdan biri değil. Bu nedenle tamamen bilinmez bir durum. Ailesine ve üniversite camiasına başsağlığı dileriz” diye konuştu.

Büyükkasap'ı şahsen tanıdığını ifade eden Özcan, “Bütün rektörlerimizi tanıdığım gibi kendisini de tanıyordum. Öyle özel, problemli bir durumu yoktu. Hani bazen garip hareket eden insanlar olur, öyle birisi değildi. Son derece normal hareket eden bir beyefendiydi” dedi.

Erzincan Valisi Demir'den de konuya ilişkin bilgi aldığını belirten Özcan, Demir'in de aşağı yukarı aynı bilgileri kendisine ilettiğini söyledi. Özcan, “Vali Bey de o ihaledeki yolsuzluktan bahsetti ama onun Hoca ile pek bir alakası yok” dedi.

Özcan, konuyla ilgili gelişmeleri YÖK olarak takip edeceklerini kaydetti.

A.A.



Bu haber 684 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,492 µs