En Sıcak Konular

'Kudüs'teki politikamızda değişiklik yok'

18 Mart 2010 15:06 tsi
'Kudüs'teki politikamızda değişiklik yok' İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, Kudüs'te 40 yıldır uyguladıkları imar politikasında bir değişiklik yapmalarının söz konusu olmadığını söyledi.

Avrupa Birliği (AB) Dış Politika Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton'u kabul eden Peres, Yahudilerin yaşadığı mahallelerde inşaatlara devam edeceklerini vurguladı. Şimon Peres, Arapları yaşadığı bölgelerde ise yeni inşaatlar yapılmayacağını dile getirdi.

Bu politikanın şimdiye kadar Filistinliler dahil herkes tarafından kabul gördüğünü savunan İsrail Cumhurbaşkanı, daha önceki müzakerelerde bu durumun bir sorun oluşturmadığını söyledi.

Gazze'deki duruma da değinen Peres, 'Gazze halkı ile bir sorunlarının olmadığını fakat Hamas yönetiminin terörü desteklemesine göz yumamayacaklarını' söyledi.

Catherine Ashton ise bölgeye yaptığı ziyaretin temel amacının barış sürecine destek vermek olduğunun altını çizdi.

Ramallah'a da geçen Ashton, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'la bir araya geldi. Abbas, AB'nin Doğu Kudüs'teki inşaatlar konusunda İsrail'e baskı yapmasını istedi. İsrail, kurulacak Filistin devlerinin başkenti olarak belirlenen Doğu Kudüs'ü Yahudileştirme planının parçası olarak bin 600 konutluk yeni bir inşaat planını açıklamıştı.

ASHTON GAZZE'DE

Ortadoğu turu kapsamında Mısır, Suriye, Lübnan ve Ürdün'ü de ziyaret eden Ashton, bugün öğleden sonra İsrail ablukası nedeniyle 'açık hava hapishanesi' olarak nitelendirilen Gazze Şeridi'ne geçti.

AB Yüksek Temsilcisi'nin Gazze'ye geçiş yapmasından bir saat kadar sonra bölgeden İsrail'e bir roket saldırısı düzenlendi. Ensar el Süne örgütünün üstlendiği saldırıda Taylandlı bir tarım işçisi hayatını kaybetti. Gazze'de BM ofisleri ile okullar ve mülteci kamplarını ziyaret edecek olan Ashton'un Hamas liderleri ile bir araya gelmesi beklenmiyor.

Ortadoğu gezisini bugün tamamlayacak olan Catherine Ashton, yarın yapılacak Ortadoğu Dörtlüsü toplantısı için Moskova'ya hareket edecek.



Bu haber 516 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,542 µs