En Sıcak Konular

'Kasımpaşa'da doğdu, İttihatçı oldu'

18 Mart 2010 14:26 tsi
'Kasımpaşa'da doğdu, İttihatçı oldu' Beyoğlu'nda eylem yapan Genç Siviller, "Gerekirse 100 bin kaçak Ermeni'yi sınır dışı ederiz." diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı protesto etti.

Eylemciler, Talat Paşa'nın portresinin de bulunduğu 1900'lerde çekilmiş bir resmin üzerine Başbakan Erdoğan ve CHP'li Canan Arıtman'ın fotoğraflarını koydu. Temsili resimde Erdoğan ve Arıtman arasında "Erzurum-Kars üzerinden gönderelim- Çıplak ayak" yazısı dikkat çekti.

Genç Siviller üyesi yaklaşık 20 kişilik grup, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Ermenilerle ilgili açıklamalarından dolayı protesto etmek için Galatasaray Meydanı'nda toplandı. Grup, Talat Paşa'nın portresinin de bulunduğu 1900'lerde çekilmiş bir resmin üzerine Başbakan Erdoğan ve CHP'li Canan Arıtmanın fotoğraflarını koydu. Temsili resimde Erdoğan ve Arıtman arasında "Erzurum-Kars üzerinden gönderelim- Çıplak ayak" yazısı dikkat çekti.

'Kasımpaşa'da doğdu ittihatçı oldu' yazılı dövizler taşıyan grup adına basın açıklaması yapan Ceren Kenar, ABD Parlamentosu at komisyonunda alınan sözde Ermeni soykırımı ile ilgili alınan kararı eleştirdi. Bu alt komisyonunun aldığı karar üzerine büyükelçimizin çağrıldığını hatırlatan Kenar şöyle konuştu: "Üzerine buffalo yetiştiricilerinin çıkarlarını savunan parlamenterlere kızıp 'gerekirse Türkiye'de kaçak çalışan Ermeni işçilerin ülkelerine geri gönderebileceğinizi' ifade ediyoruz, ironik bir şekilde 'tehcir ettik, yine ederiz' diyoruz 'devlet ciddiyetiyle' başbakanın ağzından. O zamanlar sormazlar mı '2010'da kıytırık bir alt komisyon kararına tepki olarak bunu yapan bir devlet 1915'te ne yapmaz ?' 'Devlet refleksi' dedikleri bu olsa gerek. 95 yıldır aynı refleks. Kaç dahiliye nazırı, kaç parbiye hazırı geldi geçti, Talat Paşalardan Kasımpaşalı Tayyip Paşalara nice sadrazam geçti. Madem Onur Öymen ve Canan Arıtman'la aynı noktaya gelecektiniz, niye o kadar uğraştınız, parti kurdunuz? Üstelik Canan Hanım'a göre Ermeni asıllı birini Cumhurbaşkanı seçtiniz?"

Başbakan'ın konuşmalarının uluslararası hukukta ve vicdanlarda yeri olmadığını savunan Kenar şunları söyledi: "Sadece bizde bazı emekli diplomatlarda olduğu anlaşılan ve 1964 başta olmak üzere çeşitli defalar başvurulmuş bu 'mütekabiliyet esası'nı büyük devlet adamlığı mı sandınız ? Kayıtsız olarak en zor şartlarda üç kuruşun peşinde ekmek paralarını çıkarmaya çalışanlara mı gürlüyorsunuz ? Siz değil miydiniz ben simit sattım diyen, dar gelirlinin halinden anlarım diyen ?Geleceğiniz yer Onur Öymen'in yanıydıysa niye bu kadar zahmet ettiniz ? Osmanlı mirasını sahipleneceğim diye niye Talat Paşaların, Enver Paşaların avukatlığına soyunuyorsunuz ? Sarıkamış'ta bu kadar Müslüman eri bile bile telef eden bir kafanın Ermenilere güllerle gittiği kandırmacasına nasıl inanabiliyorsunuz ? Biz Enver'lerin, Talat'ların, Doğu vilayetlerine Ermeni tehciri ve katliamlarını sevk ve idare etmek için gelen Teşkilat-ı Mahsusacıların, Ermeni kafilelerine yollarda saldıranların değil, Ermenileri evlerinde saklayan, onları koruyanların torunlarıyız, olmak istiyoruz."

Grup basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.



Bu haber 813 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,669 µs