En Sıcak Konular

ABD, İncirlik konusunda hassas

18 Mart 2010 11:40 tsi
ABD, İncirlik konusunda hassas ABD Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Duncan McNabb, İncirlik'in kendileri için çok önemli bir üs olduğunu belirterek adeta malumu ilan etti. ABD'li komutan, İncirlik'in Irak ve Afganistan'a ikmaller açısından merkezi önemde bir üs olduğunu söyledi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Orgeneral David Petraeus da "Türkiye Afganistan'da büyük kabiliyetle çok etkileyici çalışmalar yürütüyor" dedi. 
 
ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi'nde bütçe konulu oturumda Türkiye de gündeme geldi. ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Orgeneral David Petraeus, bir soru üzerine, Türkiye'nin Afganistan'da büyük bir kabiliyetle çok etkileyici çalışmalar yürüttüğünü belirtti.
 
İstihbarat alanında Türkiye ile yakın ilişkilerinin bulunduğuna işaret eden Petraeus, "Irak-Türkiye sınırındaki dağlık bölgeden faaliyet gösteren ve masum siviller ile Türk güvenlik güçlerinin ölümüne neden olan terör örgütü PKK'ya karşı mücadelede de işbirliği yaptıklarını" kaydetti.

Irak'ın tüm komşularıyla ilişki kurmasını desteklediklerini ifade eden Petraeus, bu noktada Türkiye'nin Irak'la olan ilişkilerinin önemine ve ülkedeki yatırımlarına değindi. Petraeus, Türkiye'nin yalnızca Irak'ın kuzeyinde 10 milyar civarında yatırımı bulunduğunu belirtti.

ABD Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral McNabb de İncirlik'in kendileri için, Irak ve Afganistan'a ikmaller açısından merkezi önemde bir üs olduğuna dikkati çekti.

McNabb, ABD'nin bölgedeki hava desteğinin yüzde 46'sının İncirlik üzerinden sağlandığını, Türkiye'nin, Afganistan rotasında yer alan üssün kargo taşımacılığı ve uçakların yakıt ikmali konularında kendileri tarafından kullanımına izin verdiğini hatırlattı.

A.A.



Bu haber 519 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,738 µs