En Sıcak Konular

İşkence raporu kayıplara karıştı

18 Mart 2010 11:20 tsi
Adil Serdar Saçan tarafından işkenceye maruz kaldığını ileri süren BAV yöneticisi Hasan Basri Güner'in, Genelkurmay Başkanlığı Kasımpaşa Askeri Hastanesi'nden 2000 yılında aldığı işkence raporu esrarengiz bir şekilde ortadan kayboldu.

Yeni Şafak'ın haberine göre, var olduğu iddia olunan Ergenekon terör örgütü soruşturması kapsamında tutuklandıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalan ve işkence yaptığı iddiası ile 2002'de meslekten atılan Organize Suçlarla Mücadele Şubesi eski Müdürü Adil Serdar Saçan hakkında Bilim Araştırma Vakfı (BAV) yöneticileri Hasan Basri Güner ve Halil Müftüoğlu'na emniyette işkence yaptırdığına davanın 25'inci duruşması dün İstanbul Adliyesi 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya Adil Serdar Saçan katılmazken kardeşi Serkan Saçan avukat olarak bulundu.

İŞKENCE RAPORU BUHAR OLDU

Duruşmada Hasan Basri Güner'in avukatı Av. Neşet Açıkgöz, o dönemde asker olan müvekkilinin işkence gördüğüne ilişkin 20 Haziran 2000 tarihli Genelkurmay Başkanlığı Kasımpaşa Askeri Hastanesi'nden Baştabip Vekili Albay Özer Altınyuva ıslak imzalı rapor bulunduğunu ancak mahkemenin talebi üzerine 'böyle bir rapor yoktur' şeklinde cevap yazısı gönderen hastanenin şimdiki Baştabip Şerafettin Özer tarafından raporun 2010 yılında buharlaştırıldığını belirterek, mahkeme dosyasında da bulunan rapor hakkında Özer Altınyuva'nın mahkemece dinlenmesini talep etti.

MAHKEME TANIK DİNLENMESİNİ REDDETTİ

Açıkgöz, emniyette müvekkiline uygulanan işkencenin her türlü delille sabit olduğunu gerekli görüldüğü takdirde o dönemdeki ismi belli olan şahitlerin de dinlenebileceğini ve işkence raporuna tanıklık etmek üzere o dönemde er olan Uğur Birinci'nin salon dışında beklediğini, gördüklerini anlatması için duruşma salonuna çagrılmasını talep etti.

Bunun üzerine talebi değerlendirmek üzere duruşmaya 10 dakika ara veren Mahkeme Başkanı Av. Açıkgöz'ün tanıkların mahkemece dinlenme talebinin reddine karar verdi.

RAPOR SAHTE

Adil Serdar Saçan'ın avukatı Av. Serkan Saçan da sanık müvekkili ve kardeşi hakkındaki işkence suçlamalarını reddederek, 'Yıllardır söylediğimiz gibi. İşkence iddialarına ilişkin böyle hazırlanmış bir rapor yoktur. Sahte hazırlanmış bir belgeden ibarettir' dedi. Yaklaşık 2 saat süren duruşma 13 Haziran 2010'a ertelenerek sona erdi.

YENİ ŞAFAK 



Bu haber 1,293 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,005 µs