En Sıcak Konular

'Gümrük Birliği'ni genişleterek yeni ortaklıklar oluşturmak istiyoruz'

18 Mart 2010 11:04 tsi
Dış ticaretten sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, bugün Ticaret Bakanı Lord Davies ile imzalayacakları protokolle, İngiltere ile Türkiye arasındaki ticaret hacmini daha da güçlendireceklerini söyledi.

Türk ticaret heyetinin Londra ziyareti dolayısıyla düzenlenen bir toplantıya katılan Çağlayan, amaçlarının bu anlaşmayla birlikte Gümrük Birliği'ni daha genişleterek, Avrupa'nın birçok ülkesiyle ekonomik ortaklıklar oluşturmak olduğunu söyleyen Zafer Çağlayan, "Bu anlaşmayla birlikte bir komisyon kuracağız. Bununla birlikte amacımız, aramızdaki ticareti daha da artıracak ve varsa engeller bu engelleri tespit ederek kaldırmak olacak." dedi.

Kurulacak komisyonun aynı zamanda işbirliği alanlarını tespit edeceğini dile getiren Çağlayan, "İşbirliği ile demek istediğim sadece İngilizlerin Türkiye'de, Türklerin İngiltere'de değil; üçüncü ülkeler nezdinde yapılabilecek işbirliğini de ele alacağız. Burda teknik heyetlerimiz olacak. Bu heyetler yılda bir kaç kez bir araya gelerek kenti aralarında yeni tespitlerde bulunacaklar. Oturma izninden, çalışma izni ve vize alımına kadar birçok alanda çalışma ve görüşmeler yapılıyor." diye konuştu.

'TÜRK DİASPORASI' ERMENİ İDDİALARINA KARŞI ÇALIŞACAK

Bakan Çağlayan, yurtdışında yaşayan Türk işadamlarını ortak bir havuzda buluşturmak istediklerini, böylece güçlü bir Türk diasporası oluşturmayı da düşündüklerini söyledi. Bunun yurt dışında Türkiye'ye karşı haksız çalışmalarıyla bilinen Ermeni diasporasına da yine kendi çalışmalarıyla karşılık vereceğini ifade eden Çağlayan, şöyle konuştu: "Türkiye'de şu an Türkiye dışında bulunan kimilerine göre 5 milyon ama bana göre 7 milyon'a yakın bir Türk diasporası yaşıyor. Oluşturacağımız bu grup, aynı zamanda Ermeni diasporasının haksız çalışmalarına karşılık, kendi çalışmalarımızla karşılık vereceğiz. Jack Straw bu konuda çok önemli bir açıklama yaptı ve Ermeni tasarısının İngiltere'de kabul edilme ihtimalini sıfır olarak tanımladı."

Bu arada Bakan Çağlayan, Avrupa ülkeleri tarafından Türk işadamlarına uygulanan vizenin insan hakları ihlali olduğunu da bir kez daha vurguladı.
 
cihan



Bu haber 493 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,458 µs