En Sıcak Konular

Dışişleri Bakanlığı Türkiye'ye açılıyor

17 Mart 2010 22:11 tsi
Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Engin Soysal başkanlığındaki üç kişilik bir heyetin 18-19 Mart 2010 tarihleri arasında Trabzon'u ziyaret edeceği bildirildi.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, bir soruya verdiği yanıtta, Dışişleri Bakanlığının halkla ilişkiler faaliyetlerinin yurt geneline yayılmasını öngören yeni bir çalışma başlattığını belirterek, "Bu çerçevede, ilk olarak Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Engin Soysal başkanlığındaki üç kişilik bir heyetin 18-19 Mart 2010 tarihlerinde Trabzon'u ziyaret etmesinin öngörüldüğünü" kaydetti.

Günümüzde küresel, bölgesel ve yerel ölçekteki gelişmeler arasında etkileşimin giderek artmakta olduğunu ve bu durumun, dış politikanın oluşturulma ve uygulanma süreçlerini doğrudan etkilemekte olduğunu belirten sözcü, bu çerçevede, dış politika alanında yeni ve katılımcı bir anlayışın benimsenmesi ve uygulanan politikaların kamuoyunun tüm kesimlerine etkin biçimde izah edilmesinin gereklilik halini aldığını bildirdi.

Sözcü, bu ihtiyaca cevap vermek ve gelişmelerin kamuoyu üzerindeki etkisini doğrudan temaslarla yerinde tespit etmek amacıyla, Dışişleri Bakanlığı'nın halkla ilişkiler faaliyetlerinin yurt sathına yayılmasını öngören yeni bir çalışma başlatıldığını ifade etti.

Sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerle yapılacak temasları da kapsayacak olan söz konusu çalışmanın, Bakanlığın kamu diplomasisi stratejisinin önemli bir ayağını oluşturduğunu kaydeden sözcü, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu başkanlığında Bakanlık yetkilileri ile yurtdışında görevli bazı Büyükelçilerden oluşan bir heyetin 9-10 Ocak 2010 tarihleri arasında Mardin'i ziyaret ederek temaslarda bulunduğunu hatırlattı.

Sözcü, "Dış politikamızın halka daha iyi anlatılabilmesi ve sosyalleştirilmesi hedefiyle Mardin'de başlatılan bu sürecin, Bakanlığımız üst düzey yöneticilerinin benzer nitelikteki ziyaretleri ile, önümüzdeki dönemde de bir plan dahilinde sürdürülmesi kararlaştırılmıştır. Bu çerçevede, ilk olarak Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Engin Soysal başkanlığındaki üç kişilik bir heyetin 18-19 Mart 2010 tarihleri arasında Trabzon'u ziyaret etmesi öngörülmektedir" dedi.

aa



Bu haber 592 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,364 µs