Beni bu işe Demirel itti | " /> Beni bu işe Demirel itti | "/>

En Sıcak Konular

Cindoruk: Beni bu işe Demirel itti

17 Mart 2010 21:02 tsi
Cindoruk: Beni bu işe Demirel itti 

76 yaşında siyaset yapmanın fantezi olduğunu söyleyen Demokrat Parti lideri Hüsamettin Cindoruk, yeniden siyasete dönmesinde Süleyman Demirel'in üstlendiği rolü itiraf etti.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in kendisini yeniden siyasete girmesi için teşvik ettiğini belirterek, ''76 yaşındayım. Benim yaşımda bir adam için bu siyaseti yapmak fantezidir. Sayın Demirel beni buraya zorla itti. Haklıydı da. (Ben senin yaşında olsam dalardım) dedi. Ben de girdim'' dedi.

Ege İhracatçılar Birliği Başkanı Mustafa Türkmenoğlu'nu makamında ziyaret eden Cindoruk, ihracatla ilgili bilgiler aldı.

Bazı birlik üyelerinin hükümetin erken seçim yapacağı yönündeki söylemlerine Cindoruk, ''İnşallah yaparlar seçimi ama benim tahminim başarısız iktidarın seçim yapmayacağı, süresinin sonuna kadar hakkını kullanacağı yönünde. İnşallah yaparlar da Türkiye rahatlar'' dedi.

Parti olarak teşkilatlanma çalışmaları yaptıklarını, iki partinin birleşmesinden doğan sıkıntıları aşmaya çalıştıklarını dile getiren Cindoruk, ''İki partinin birleşmesi de yeterli bir güç değildir. Yeni güçler katmamız gerekiyor'' diye konuştu.

Cindoruk şöyle konuştu:

''Türkiye'yi birinci lige çıkartmak lazım. Türkiye birinci ligde değil. Bir ara çıkmak üzereydi bu iktidar döneminde belki de amatör lige düştü diyebilirim. 50 seneye yakın siyasi hayatımda bu kadar beceriksiz ve kopyacı bir iktidar görmedim. Kendisi hiçbirşey üretmiyor. Cumhuriyetin değerlerini değiştirmek istiyor.

İktisatla oynamanın sonuçları sadece şu anı değil gelecek kuşakları da etkiler. Bu seçim Türkiye için çok kritik. Türkiye Cumhuriyeti'nin karakterini tayin edecektir. Halkımızı düşünürseniz 2000'li yıllardaki sıkıntıları, yürümesini unutmuş başbakan idaresini, olumsuz koşulları düşünürseniz bu halkın bu adamlara niye iki defadır oy verdiğini anlarsınız. Bu partinin de ideolojisi var olmalı. Yüzde 7.5 ile 15 arasında oyları var bunların. O noktalara çekilmiş olan bir AK Parti beni rahatsız etmez. Ama yüzde 47'lere ulaşmış bir AK Parti haketmediği oyları almıştır.''

-''DEMİREL BENİ BURAYA ZORLA İTTİ''-

Yeniden siyasete dönmesiyle ilgili de konuşan Cindoruk şöyle devam etti:

''76 yaşındayım. Benim yaşımda bir adam için bu siyaseti yapmak fantezidir. Sağlığım benim için de tehlikedir ama ben bu tehlikeyi görüyorsam bir başka tehlikeyi gördüğüm için. Yoksa ben siyaset yapmıyorum. Ben diyorum ki ''Türkiye tehlikededir, tehdit var'' Türkiye'yi bundan kurtarmak için yaşımı, başımı, sağlığımı düşünmeden bu işe girmem gerekir.

Sayın Demirel beni buraya zorla itti haklıydı da. 'Ben senin yaşında olsam dalardım' dedi. Haklı olarak beni öne sürdü ben de girdim.''

Ziyaretin ardından Cindoruk, Ege Genç İşadamları Derneği ve Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği'ni ziyaret etti.

aa




Bu haber 647 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,780 µs