En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu: Toplumsal uzlaşı olursa anayasa değişikliğine gidilir

17 Mart 2010 19:18 tsi
CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa değişikliğine toplumsal uzlaşı olursa sıcak baktıklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, "Toplumsal uzlaşı olursa ancak anayasa değişikliğine gidilir." dedi.

Ankara'dan Çanakkale'ye giderken, İnegöl'de basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa değişikliğinin toplumsal uzlaşmaya bağlı olduğuna değindi.

Kılıçdaroğlu, "Toplumsal uzlaşmanın en önemli ayağı Ekonomik ve Sosyal Konsey'dir. Ekonomik ve Sosyal Konsey parlementonun dışında bir oluşumdur. Orada işçi, işveren var, ziraat odaları var. Toplumun her kesiminden insanlar var. Ve belli konularda orada uzlaşma sağlanıyor. Eğer o uzlaşma sağlanırsa parlamentoda yasalar çok daha hızlı gider. Parlamento dışındaki oluşumların da seslerine kulak vermek gerekir. Batman'da yaptığım konuşmada buna değindim. Eğer bu bölgede işsizlik bitecekse, genel sağlık sigortası gelecekse, polise taş atan çocuklar olmayacaksa toplumsal uzlaşı sağlandığında biz buna varız. Genel affa da yaklaşırız dedim. Bu sözlerim çarpıtıldı. Ben sanki genel af istiyormuşum gibi bir hava oluşturuldu. Bu, doğru değil. Türkiye'nin şartları buna müsait değil. Terörün olduğu yerde barış olmaz. Terörün olduğu yerde af olmaz. O nedenle biz Silopi'deki görüntüden rahatsız olduk. Suçlunun ayağına yargıyı taşıdık. Böyle bir anlayışa her alanda ve her yerde karşıyız. Neden karşıyız? Hukuk bu demek değil. Hukuk her şeyden önce kamu vicdanıdır. Kamu vicdanının kabul etmediği bir şeyi siz hukuk olarak topluma dayatamazsınız." dedi.

"HÜKÜMETİN ERMENİ SOYKIRIMI KARARINDA DURUŞU NET DEĞİL"

ABD Temcilciler Meclisi'nde sözde Ermeni soykırımının kabulüne üzüldüklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, farklı meclislerde bunların görüşülmesinin rahatsız edici olduğunu ifade etti. Türkiye'nin bu konuda daha aktif bir politika izlemesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Büyükelçiyi geri çekmek doğru bir hareket olmaz. Kendi kendimizi kandırmayalım. Fransa da yaptı ne oldu ? Fransız mallarını boykot ettik. Fransız mallarını almayacağız dedik. Fransız arabalarına biniyoruz. Ne oldu? Siyasi istikrar kararlılık ister. Üç gün tepki gösterip dördüncü gün vazgeçmek doğru değil. Sayın Başbakan, İsveçle ilgili gezimi iptal ettim diyordu. O zaman çıksın 'ABD'ye olan gezimi de iptal ettim' desin. Ne farkı var. Onun için duruşumuzu daha net ve daha yürekli ortaya koymak zorundayız."

cihan

 



Bu haber 573 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,055 µs