En Sıcak Konular

Türkiye'nin Rus turist hedefi 5 milyon

17 Mart 2010 14:37 tsi
Moskova'da gerçekleşen Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda Türkiye standını gezen Turizm ve Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, 2010 yılında Rusya'dan Türkiye'ye gelecek turist sayısının 3 milyonu geçmesini beklediklerini, orta vade hedeflerinin de 5 m

2009'da ekonomik kriz nedeni ile Rusya'dan Türkiye'ye gelen turist sayısında yüzde 5-6'lık bir küçülme yaşanarak 2 milyon 600'e geriledi. Ancak genelde yurt dışına çıkan Rus turist sayısında 2009'da yüzde 18-20'lik küçülme dikkate alındığında Türkiye açısından geçen yıl başarılı bulunuyor.

Rusya ile Türkiye arasında ekonomik, siyasi, kültürel alanda çok iyi ilişkilerin olduğuna değinen Bakan, "2010'un daha başarılı bir yıl olmasını bekliyoruz. 2009 yılı verileri umutlu bir başlangıç yapmamıza fırsat veriyor. Geçen yıl dünyanın önde gelen turizm ülkelerinde gerileme yaşanırken, Türkiye ziyaretçi sayısını artırmayı ve gelirlerini makul düzeyde tutmayı başardı. Artık daha yüksek sayıda ziyaretçi ve yüksek gelir gruplarını Türkiye'ye bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE TURİZMDE MARKA ÜLKE

Türkiye'nin turizm sektöründe önemli bir yol haritası belirlediğine dikkat çeken Bakan, "Öncelikle makul fiyat, herkese her keseye uygun, ikinci olarak yüksek kalite, üçüncü olarak da konukseverlik. Üçünü birleştirdiğimizde Türkiye başarısını artırabilir." dedi. Bakan Türkiye'de bulunan otellerin kalitesinin her geçen gün arttığını, Türkiye'nin turizmde artık marka bir ülke olduğunu kaydetti.

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev'in Mayıs ayında gerçekleşecek Türkiye ziyaretinde vize konusunun ele alınacağını ifade eden Günay, vizelerde yapılacak düzenlemenin turizm sektörüne çok olumlu yansıyacağına işaret etti. Bakana göre Türkiye'nin komşuları ile geliştirdiği sıfır problemli dış politika anlayışı da turizme olumlu katkı sağlıyor.

Günay, "Suriye ve diğer ülkelerle vizeler kalktı. Şimdi sırada Rusya var. Bu yıl bunu başarırsak, ciddi bir etkisi olacak. Rusya'dan Türkiye'ye, Türkiye'den de Rusya'ya gelenlerin sayısı önemli oranda artacak." öngörüsünde bulundu. Bakan Günay dünya genelinde 2010'da artı sonuçlar beklendiğini, geçen yıl bile artı veren Türkiye'nin bu yıl yüzde 10'luk bir artış sağlayabileceğini ifade etti.

TÜRKİYE'DE FİYATLAR MAKUL

Türkiye'de otel fiyatlarının makul olduğunu ve daha fazla düşürülmesini doğru bulmadığını kaydeden Bakan Günay, "Ayakbastı ücretlerinin 15 dolardan 15 Euro'ya çıkarılması ile ilgili tartışmalar da doğru değil. Dünyada iyimserlik olmasına rağmen, henüz krizin etkisi aşılmış değil. Bu yüzden fiyat artışı doğru değil" tespitinde bulundu. Bakana göre İstanbul ve kültür turizmi öne çıkarılacak yeni çalışmaların yapılması gerekiyor.

(CİHAN)



Bu haber 543 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,227 µs