En Sıcak Konular

Tayland'da protestocular, başbakanın evini kana buladı

17 Mart 2010 14:01 tsi
Tayland'da hükümet karşıtı, devrik Başbakan Thaksin Shinawatra yanlısı 'kırmızılılar' olarak Diktatörlük Karşıtı Demokrasi Cephesi (UDD) üyeleri bugün Başbakan Abhisit Vejjajiva'nın evini kan dökmeden kana buladı.

 Meclisin feshedilip erken seçimlere gidilmesini isteyen muhalif grup bu istekleri yerine gelmeyince dün taraftarlarından 1 milyon cc civarında kan toplamıştı. Bu kanın bir kısmını dün akşam saatlerinde hükümet binası ve iktidardaki Demokrat Parti genel merkezi önüne dökülmüştü.

Kırmızılıların bugünkü hedefi başbakanın eviydi. Polisin başbakanın evinin bulunduğun sokağının girişine barikat kurması sonucu 'kırmızılılar sokağa giremedi. Sonrasında yapılan görüşmeler sonucunda polis barikatı bir miktar geriye çekti. Bu arada bütün engellemelere rağmen bazı kırmızılılar evin yakınına kadar gelmeyi başararak çatıya kan torbaları ve başka bazı maddeler fırlattı.

Protestolardan sonra 'kırmızılılar' olaysız bir şekilde üs olarak seçtikleri bölgeye geri döndüler. Ortalığı temizlemesi ise yine sağlık görevlilerine kaldı. Önce biyolojik atık yönetmeliğine göre kanlı suları toparlayıp sonrasında dezenfekte ettiler. Bu arada bazı göstericilerin polislerle hatıra fotoğrafı çekilmesi dikkat çekti. Cihan'a konuşan bir 'kırmızılı' gösterici, Tayland Başbakanı Vejjajiva'nın adaletsizliğe göz yumarak ülkenin ilerlemesini engellediğini iddia etti. Görüşlerini aldığımız bir polis memuru da politik belisizliğin bir an önce ortadan kalkmasının ülkenin yararına olacağına inandığını ifade etti.

(CİHAN)



Bu haber 503 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,449 µs