En Sıcak Konular

Çetin Doğan, hakkındaki iddiaları mektupla cevaplayacak

17 Mart 2010 13:39 tsi
Balyoz Darbe Planı soruşturması kapsamında tutuklanan eski 1. Ordu Komutanı Çetin Doğan'ın, hakkındaki iddialarla ilgili basın mensuplarına gönderilmek üzere mektup hazırladığı belirtildi.

Doğan'ın avukatı Celal Ülgen, yaklaşık 20 sayfalık mektubu yarın basına ileteceğini söyledi. Ülgen, Doğan'ın sağlığı ile ilgili endişe taşıdığını kaydetti. 
 
Doğan'ın avukatı Celal Ülgen, tahliyesine yaptıkları itirazı 11. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin değerlendirdiğini söyledi.

Doğan ile dün yaptığı görüşmede müvekkilinin iddialarla ilgili bir mektup hazırladığını söyleyen Ülgen, "Çetin Paşa'nın basın mensuplarına 20 sayfalık ayrıntılı bir mektup hazırladığını öğrendim. En geç yarın bu mektubu bütün basın mensuplarına aynı anda ulaştıracağız." dedi.

Sağlık raporu girişimleri bulunduğunu belirten Ülgen, "Cezaevi İnfaz Müdürlüğü de bunu istiyor. Fakat Çetin Paşa hala ısrarla tam teşekküllü bir hastaneye gitmeyi reddediyor. Onun düşüncelerine göre öncelikle buradaki hukuki girişimlerin sona ermesi lazım ve eğer bir tahliye olacaksa salık nedeniyle değil, hakkındaki suçu kanıtlayacak bir delil bulunmadığı için tahliye olması gerektiğini söylüyor. Yoksa sağlık nedeniyle tahliye olmak kamuoyunda hala bu suçla irtibatlı gibi görünmeye neden olur diye düşünüyor. Ama şunu söyleyeyim. Bir kimsenin özgürlüğü kısıtlanınca ve bunun da ne zaman biteceği belli olmayınca her karşılaşmanızda gözlerindeki ışığın giderek söndüğünü görürsün. Çetin Paşa'nın da bu sağlık koşulları her ne kadar kendisinin dirençli olduğunu açıklamasına rağmen sağlık koşullarının bozulması nedeniyle büyük endişeler taşıdığımı, hayati endişeler taşıdığımı söylemeliyim." diye konuştu.

Ülgen, kendilerine verilmediğini iddia ettiği bazı belgelerin gazeteci Mehmet Baransu'nun yakında piyasaya çıkacak kitabında yer alacağı iddialarının sorulması üzerine, "Eğer bizden gizlenenleri orada görürsek Baransu'ya teşekkür telgrafı göndereceğim." cevabını verdi.

cihan



Bu haber 547 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,923 µs