CHP'den vize yok | " /> CHP'den vize yok | "/>

En Sıcak Konular

O paşalara CHP'den vize yok

17 Mart 2010 12:05 tsi
O paşalara CHP'den vize yok 

Ergenekon sanığı emekli generaller Şener Eruygur ve Hurşit Tolon’un CHP’den milletvekili adayı olmak için kulis yaptığı ortaya çıktı.

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan ardından sağlık gerekçeleri ile serbest bırakılan emekli orgeneraller Şener Eruygur ve Hurşit Tolon’un, 22 Temmuz 2007 seçimleri öncesi CHP’den milletvekili adayı olmak istediği, ancak CHP lideri Deniz Baykal’ın emekli paşalara vize vermediği iddiası, siyasi kulislerin son dönemdeki en önemli gündem maddesi oldu. Ankara gündeminde yeni tartışma başlatacak bu iddia, CHP kaynakları tarafından doğrulandı. Baykal’a yakın iki parti kurmayı, iddiayı Bugün’e doğrularken, Eruygur ve Tolon’un kendilerinin yanı sıra bazı emekli subaylar için de aynı talepte bulunduğunu ifade etti.

ERUYGUR KULİS YAPTI...

İddia ilk olarak, Baykal’ın o dönem yakın kurmayı tarafından ortaya atıldı. CHP’li milletvekili, Eruygur’un, 2007 seçimleri öncesi bazı isimlerin milletvekili olması için kulis yaptığını ancak Baykal’ın şiddetle karşı çıktığını söyledi. İddiayı, Baykal’ın ikinci adam düzeyindeki yakın bir kurmayı da doğruladı. İsminin açıklanmasını istemeyen CHP kurmayı, Baykal’ın bu önerilere sıcak bakmadığını belirterek, benzer sürecin 12 Mart muhtırasından önce de yaşandığını, CHP’nin o dönemde de askerlerin bu tür taleplerine karşı mesafeli olduğunu kaydetti.

Baykal: Haberim yok

Bugün Gazetesi, bu iddiayı doğrudan CHP lideri Deniz Baykal’a da sordu. Baykal, Eruygur ve Tolon’un kendileri ve bazı emekli askerler için milletvekili kulisi yaptığı iddiası ile ilgili olarak, “Seçim öncesi herkes kendi değerlendirmelerini yapar. O dönem Vural Savaş da bir sürü isim de yazıldı çizildi. Resmi olarak bana gelen bilgi yok. Ciddi olarak gündeme alınıp yapılmış bir değerlendirme yok” dedi. Baykal, “Gayriresmi olarak iletilen bir talep ya da öneri olup olmadığına” ilişkin soru üzerine ise, “Bilgim yok, haberim yok” yanıtı verdi.

 



Bu haber 496 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,924 µs