En Sıcak Konular

Rus İzvestiya Gazetesi: Türkiye masallardaki gibi bir ülke

17 Mart 2010 11:41 tsi
Rusya'nın önde gelen İzvestiya Gazetesi'nin Türkiye ile ilgili çıkarttığı 'özel turizm ekinde' Anadolu'nun eşsiz güzellikleri anlatıldı. Rusya'da gerçekleşen turizm fuarı nedeni ile çıkartılan ekte, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın söyl

Söyleşide turizm sektörünün Türkiye ekonomisinin en hızlı gelişen alanı olduğunu dile getiren Bakan Günay, "Geçen yıl Türkiye'yi 27 milyon turist ziyaret etti. Bu ziyaretler Türkiye'ye 21.5 milyar dolar getirdi. 2010-2011 yıllarında ülkemize gelen turist sayısını 30 milyona çıkarmayı hedefliyoruz" diye konuştu. 21. yüzyılda turizmin bir çok ülkenin geleceğinin belirlenmesinde kilit konum oluşturacağını belirten Günay, turizmin gelişmesiyle yeni iş imkanlarının doğduğunu, ekonominin büyüdüğünü, ve ülke refahının yükseldiğini kaydetti.

TÜRKİYE 2009 TURİZM SEZONUNU 3 MİLYON ARTI İLE TAMAMLADI

Küresel mali krizin henüz sona ermediğini dile getiren Günay, turizmin bu kriz sürecinde dünya genelinde yüzde 4 küçüldüğünü ve gelirlerinin yüzde 5 düştüğünü belirtti. Türkiye'nin olumsuz şartlara rağmen, dünyada kendi konumunu koruyabilen tek ülke olduğunu ifade eden Günay, "Hatta bu alanda 2009'u artıyla tamamladı. 2008'e nazaran Türkiye'yi 2009'da üç milyondan fazla turist ziyaret etti" dedi.

Ekte ayrıca başta İstanbul olmak üzere Türkiye'nin turistik şehirleri anlatan makalelere de yer verildi. Cihan Haber Ajansı Moskova muhabiri Yaşar Niyazbayev'in ek için İstanbul ile ilgili yazdığı özel makalede, 2010 Avrupa Kültür Başkenti'nin tarihi mirası konusunda, modern şehirleşme ile tarihi bölgelerin güzelliklerden bahsedildi. Levent ve Maslak bölgesindeki gökdelenlerin Türk inşaat şirketlerinin dünyada başarısını sembolize ettiği belirtilen yazıda, aynı zamanda Bizans ve Osmanlı tarihi mekanlarının korunarak günümüze ulaştırıldığına değinildi. Yazıda, Ayasofya ve Sultan Ahmet camileri, Topkapı Sarayı, Kız Kulesi ve Galata Kulesi gibi tarihi mekanların Türk halkın dilinde dolaşan çeşitli efsanelerle anlatıldı.

Türkiye mutfağına da geniş yer verilen ekte 'Ağzının tadını bilenler' başlıklı yazıyla Türk sofrasında en çok tüketilen yemeklerin özelliklerinden bahsedildi. Mercimek çorbasının, cacığın, etli bamyanın ve kabak tatlısının tariflerinin verildiği makalelerde "Türk aşçılarının büyülü ustalıkları, gelenek ve kültürel zenginlikleri sayesinde yıllar boyunca yemekler mükemmelleşti. Bugün Türk mutfağıyla karşılaştığınızda aklınıza çeşitliliği hiç bitmeyecekmiş gibi gelir" ifadeleri yer aldı.

İstanbul'da çok kısa zaman için tüm Türk mutfağı tanımanın mümkün olduğuna değinilen makalelerde Türk mutfağının vazgeçilmezi olan kebaplara yer verildi. 'Hem balık hem et' başlıklı yazıda "Türk mutfağını tanımak için önce kebapla başlayın" tavsiyesinde bulunan yazar, Türk mutfağının bitmeyen çeşitlerini ve nerede yenebileceklerini anlattı.

cihan



Bu haber 610 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,366 µs