En Sıcak Konular

Adana'dan sonra Gümüşhane karıştı

17 Mart 2010 10:04 tsi
Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, belediye gayrimenkullerinin kiralanmasında ve ihalelerde şahsi çıkar sağladığını iddia eden beledile meclis üyeleri hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağını bildirdi.

Canlı, AK Parti Gümüşhane Belediye Meclisi üyelerinin, yerel gazetelerde yayımlanan, hakkındaki iddialarıyla ilgili Belediye Meclis Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, belgeye dayanmayan ve bilgi verilmiş olmasına rağmen, farklı bilgilerle toplumun kirletilmesinin kimsenin arzu etmediği bir durum olduğunu belirtti.

Canlı, AK Parti grubunun, bugün bazı yerel gazetelerde çıkan iddialarıyla ilgili şöyle konuştu:

''Açıklamalarda şahsıma yönelik yapılan iddiaları kabul etmem mümkün değildir. Belediye olarak yaptırdığımız iş yerlerini tek tek satışa çıkardık. O zaman komisyonca hazırlanan değer tespit raporlarının çok çok üstünde bir fiyatla dükkanları sattık. Birisinin şartları tutmadığı için ihaleye giremedi. O kişi de kardeşimdi. Ama kanun gereği giremedi. Ben bu görevde bulunduğum 10 yıl süre içerisinde hiçbir mülkün parasını almadan, tapusunu vermedim. Buna cesaret bile edemem. Biz hesabımıza para yattıktan sonra tapuyu verdik. Mordut Mahallesi'nde yaşanan heyelanın öncesinde ve bundan sonra yapacak olduğumuz tüm harcamalar 2 milyon lira civarında olacaktır. Şu ana kadar olan harcamalarda böyle bir rakam yok.''

''AK Parti Belediye Meclisi üyeleri hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacağım'' diyen Canlı, milletvekili adayı olacağı yönündeki açıklamalarla ilgili şunları söyledi:

''Ben şu anda belediye başkanıyım. Eğer kötü bir belediye başkanıysam milletvekili adayı olayım da benden kurtulun. Burayı çok kötü yönetiyorsam, milletvekili adayı olayım, kazanamayayım ve gömüleyim gideyim. Benim milletvekili olmak gibi bir beklentim yok.''

Canlı, 1993 yılında ev aldığını, bu dönemde Ankara'da bir kooperatife girdiğini, fazla bir mal varlığının olmadığını kaydetti.

-AK PARTİ BELEDİYE MECLİSİ ÜYELERİNİN İDDİALARI-

AK Parti Belediye Meclisi üyeleri, Belediye Başkanı Canlı hakkındaki iddialarını şöyle sıraladı:

''Belediye İş Merkezi'nde şu an itibariyle İş Bankası'nın kiracı olarak bulunduğu iş yeri, başkanın akrabasına adeta peşkeş çekilmiştir. İhale sonrasında satış bedeli tahsil edilmeden tapu devri verilmiş, bu yolla kişiye özel bir menfaat sağlanmıştır. Bu şartlarla aynı iş yerini çok daha yüksek meblağlarda alabilecek birçok esnaf mevcuttur. Hatta ihalenin mahkemeye başvurulması durumunda iptali bile söz konusu olabilir. Kaçak yapı yapan kimi vatandaşımız, savcılığa ihbar edilip mahkemelik olurken şehrin göbeğinde imar yolunu kapatan, işgal eden, kaçak kat atan kimileri ise korunmuş, göz yumulmuş ve haklarında hiçbir işlem yapılmamıştır.

Mordut heyelanı sırasında yıkılan 12 evin mağdurlarıyla yapılan sözleşmelerin hukuki değeri yoktur. Mağdurlar, haklarını aramasınlar diye kendilerine ev verileceği vaadinde bulunulmuştur.

2007 yılında yapılan Revize İmar Planına uyulmayarak, şahıslara menfaat sağlamak doğrultusunda plan delik deşik edilmiş, seçime günler kala 20'ye yakın imar tadilatı meclisten apar topar geçirilmiştir. Bunların çoğunda plan müellifinin aleyhte görüşü bulunmaktadır. İmar tadilatları yapılırken ilgili şahıslardan ve kooperatiflerden para alınmıştır. Bu paralar, belediye muhasebe kayıtlarına girmemiştir.

Halen belediye başkan yardımcısı atanmamış, tüm görev ve sorumluluklar tek kişide toplanmıştır.''

aa



Bu haber 568 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,594 µs