En Sıcak Konular

Medvedev'den valilere bilgisayar fırçası

16 Mart 2010 20:17 tsi
Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, vali ve bürokratlardan bilgisayar öğrenmelerini ve internetle halkla iletişim kurmalarını istedi

Valilerle video konferans düzenleyen Medvedev ile Nijegorod Valisi Valeri Şantsev arasında ilginç bir diyalog yaşandı. Şaka yapmak isteyen valinin sözünü yarıda kesen Medvedev, bilgisayar ve internete ilgi duymayan valiyi fırçaladı.

Medvedev validen bölgedeki genel durumu sorunca Şantsev, Nijegorod bölgesinde devlet hizmetleri veren bir portalın hizmet verdiğini söyledi. Vali, "Vatandaşlar evlerinde de yerel makamların istediği belgelerin toplanmasına ilişkin bilgileri öğrenme fırsatına sahip. Biz interaktif hizmetin sunulabilmesine doğru da adım atıyoruz. Yakın zamanda elektronik ortamda nikah dilekçesi de yazılabilecek" dedi.

Medvedev'in, "Siz kendiniz bu sistemden yararlanıyor musunuz?" sorusuna Vali, "Ben kamu hizmetleriyle ilgili indirim ve sübvansiyon bilgi isteminde bulunmuyorum" diye şaka yapmaya kalkınca Medvedev, "Ben kesinlikle ciddi şekilde soru soruyorum. Size tüm bu bilgileri kağıt şeklinde mi veriyorlar, yoksa portalda sorunlarla ilgili neler yazdıklarına bakabiliyor musunuz?" dedi.

Soruya yanıt vermekten kaçınmaya çalışan vali, "Bizim portalda 'sıcak hat' sistemi de çalışıyor. Örneğin yolsuzlukla ilgili başvuru yapılabiliyor." dedi. Medvedev ise, "Altınızdakii insanların süzgecinden geçen kağıtları değil, o eleştirileri talepleri bizzat kendiniz okuyunuz" dedi.

Tüm valilere internet kullanmaları konusunda uyarıda bulunan Medvedev, "Teknolojiyi rahat bir şekilde kullanmanız lazım. Kim yapabiliyorsa o günümüzün yöneticisi sayılıyor. Kim yapamıyorsa bu durumda kusura bakmayınız o şahıs yetersiz. Eğer ben bakıyorsam bu durumda herkesin bakması lazım" dedi.

Medvedev toplantıda önünde diz üstü bilgisayarı bulunmayan İrkutsk Valisi Dmitri Mezentsev'in raporunu dinlemeyi reddetti. Medvedev'in valinin önüne danışmanların kağıt koymasından da rahatsız olduğu gözden kaçmadı.

(CİHAN)



Bu haber 664 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,344 µs