En Sıcak Konular

İstanbul'daki Nevruz kutlamasında 10 bin polis görev yapacak

16 Mart 2010 19:51 tsi
İstanbul Valisi Muammer Güler, Pazar günü İstanbul'da yapılacak Nevruz kutlamalarıyla ilgili alınan önlemler kapsamında yaklaşık 10 bin polisin görev yapacağını açıkladı.

Kutlama programının, Nevruz'un anlamına uygun şekilde yapılması için gerekli bütün tedbirlerin alınacağını belirten Güler, "Barışın dostluğun ve kardeşliğin, güzelliklerin dile getirildiği bir gün olmasını diliyoruz. Elbette bugün birtakım bölücü eylemlerin vesilesi olmamasını diliyoruz." dedi.

Güler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Diyarbakırspor takımları arasındaki futbol karşılaşmasıyla ilgili değerlendirmeleri içeren raporun da Federasyon'a gönderildiğini belirtti.

Vali Güler, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen İl Güvenlik Kurulu Toplantısı'nın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Nevruz kutlamalarıyla ilgili İstanbul'da gerekli bütün önlemlerin alındığını anlatan Güler, "Bunla ilgili kötü örnekler yaşandı. Bunların tekrarlanmasını istiyoruz. Ve bu bayramın şenliğin şölenin anlamına uygun bir şekilde kutlanmasını istiyoruz. Bu çerçevede de kutlanacağını umut ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kutlamalar kapsamında, hangi sayıda güvenlik kuvvetinin görevlendirileceğine ilişkin bir soruyu cevaplayan Güler, "Nevruz kutlamaları için mümkün olan sayıda yeterli gücümüzün yaklaşık 10 bine yakın emniyet gücümüz bu yerde ve çevrede görev alacak. Tabii sadece Kazlıçeşme için değil, bu tür gösterilerin yapılacağı tüm alanlar için. Biz gerekli güvenlik önlemini alıyoruz. Trafik, sağlık, emniyet, itfaiye gibi bütün tedbirler alındı ama vatandaşlarımızın huzur içinde şenliği yaşamalarını istiyoruz." şeklinde konuştu.

Güler, pazar günü oynanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Diyarbakırspor takımları arasındaki müsabakada meydana gelen olaylara ilişkin hazırlanan raporların Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)'na ulaştırıldığını belirtti. Tespit ve değerlendirmelerin rapor halinde TFF'ye ulaştırıldığını anlatan Güler, "Futbol federasyonumuzca bu tespitlerimizin değerlendirileceğini düşünüyoruz." dedi.

Güler, ayrıca, bazı medya organlarında okul kantinlerinde çalışan kişilerle ilgili haberler yayınlandığını belirterek, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Okul kantinlerinin işletilmesinin kiralama sistemine bağlı olarak yapıldığını anlatan Güler, şöyle devam etti:

"Buralarda çalışan 12 bin 899 kişiyle ilgili bir çalışma yapıldı. 233 kişiyle ilgili çeşitli arama kaydı ve işledikleri suçlarla ilgili bazı tespitler oldu. Onların için de okul kantinlerinde çalışması uygun görülmeyecek kişilerle ilgili okul idarelerine gerekli uyarılar yapıldı. Bunlar hassas konulardır. Okul aile birliklerinin okul yönetimlerinin de ilçe milli eğitim müdürlüklerinin de gerekli hassasiyeti göstermesi gerekiyor. Çünkü çocuklarımızın bu sıkıntılı ortamdan uzaklaştırılması çok önemlidir."

(CİHAN)



Bu haber 564 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,930 µs