En Sıcak Konular

Savcılar Hakim Albay'ın bilgisayarını inceledi!

16 Mart 2010 19:37 tsi
İSTANBUL Cumhuriyet Savcılığı’nca yürütülen ‘sahte çürük raporu çetesi’ soruşturması kapsamında tutuklanan Karargah Evleri soruşturmasını yürüten Hava Kuvvetleri Adli Müşaviri Hava Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok’un bilgisayarı, Ergene

Zekeriya Öz ve Fikret Seçen “sahte çürük raporu” soruşturması kapsamında tutuklanan Ahmet Zeki Üçok'un bilgisayarını incelenmek üzere soruşturma savcısı Hikmet Usta’dan talep etti. Ergenekon soruşturmasını yürüten Cumhuriyet savcılarının, Ahmet Zeki Üçok'un bilgisayarını Ergenekon soruşturmasını ilgilendiren bilgi ve belgelerin tespitinin yapılabilmesi için istedi. “Sahte çürük raporu” soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Hikmet Usta da talebi yerinde bularak Ahnet Zeki Üçok'un bilgisayarını Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılara gönderdi.

SİVİL SAVCILARA GÖNDERİLMEDEN ÖNCE SİLİDİĞİ İDDİA EDİLMİŞTİ

Sahte Çürük Raporu çetesine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan Ahmet Zeki Üçok'un bilgisayarının teslim edilme işleminin uzun sürmesi üzerine, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Hikmet Usta'nın talimatı ile sözkonusu bilgisayar, Genelkurmay Başkanlığı’ndan polis tarafından alınmıştı. İnternet sitelerinde yer alan bir ses kaydında Ahmet Zeki Üçok'un bilgisayarının sivil savcılara gönderilmeden önce silindiği iddia edilmişti. Soruşturma kapsamında bilgisayarda herhangi bir verinin silinip silinmediği de araştırılacaktı.

SAHTE ÇÜRÜK RAPORU SORUŞTURMASI KAPSAMINDA TUTUKLANDI

Ergenekon soruşturması kapsamında ortaya çıkan ve İşçi Partisi'nin TSK içinde yapılandığı iddia edilen “Karargahevleri” soruşturmasını yürüten Askeri Savcı Ahmet Zeki Üçok, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gelen bir ihbar üzerine gözaltına alınmıştı. Liderliğini Murat Tugay Tepe'nin yaptığı çetenin “rüşvet karşılığı arazi yolsuzluğu, tehdit, şantaj ve askerlik işlemlerinde sahte çürük raporu” verdiği iddia edilmişti. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hikmet Usta tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Askeri Savcı Ahmet Zeki Üçok “yağmaya azmettirme” ve “örgüt üyeliği” iddiasıyla 25 Eylül 2009'da tutuklanmıştı. Çete üyeleri arasında kod adı ’Bamya’ olarak geçen Ahmet Zeki Üçok’un görevi gereği bilgi sahibi olduğu çürük raporunda sorunu olan ve özellikle zengin kişilerin isimlerini çeteye verdiği iddia edilmişti. Örgüt lideri olduğu iddia edilen Murat Tugay Tepe'nin mahkemede verdiği ifadede, Ahmet Zeki Üçok'un kendi adına otellerde kaldığını ve kadınlarla birlikte olduğunu itiraf ettiği belirtilmişti.

Soruşturma kapsamında Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait satılamaz şerhi bulunan bir arazinin satın alınabilmesi için Sibel Fatma Ç. ve oğlu Murat Can Ç. ile Murat Tugay Tepe'nin, Ahmet Zeki Üçok ile rüşvet pazarlığı yaptıkları iddia edilmişti. “Sahte çürük raporu” çetesi soruşturmasında örgüt lideri olduğu iddia edilen Murat Tugay Tepe, Ahmet Zeki Üçok'un da aralarında bulunduğu 8 kişi suç işlemek amacıyla örgüt kurma, örgüte üye olma, yağmaya teşebbüs suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Askeri Hakim Albay Ahmet Erdem ise “şüpheli” sıfatıyla ifadesinin alınmasının ardından savcılık tarafından serbest burakılmıştı. Soruşturma savcısı Hikmet Usta soruşturma kapsamında “şikayetçi” sıfatıyla Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da ifadesini almıştı. Soruşturma kapsamında önümüzdeki günlerde çete üyeleri tarafından "sahte çürük rapor" verildiği iddia edilen kişilerin ifade vermesi bekleniyor.



Bu haber 1,139 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,534 µs