En Sıcak Konular

BDP grup toplantısı Hakkari'de yapıldı

16 Mart 2010 18:41 tsi
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, “Eğer birileri çözümden yanaysa, gerçekten bu ülkeyi barışa, kardeşliğe götürmek istiyorsa, yapılabilecek tüm diyalog görüşmelerine, müzakereye kapımız sonuna kadar açıktırR

BDP Meclis Grup ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, BDP Grup Başkanvekili Nuri Yaman ile 9 milletvekilinin katılımıyla Hakkari Belediyesi salonunda yapıldı.

Halepçe katliamının yıl dönümü dolayısıyla kısa bir slayt gösterisinin yapıldığı toplantıda konuşan Kışanak, Halepçe olayının, Kürt halkının ve vicdanı olan herkesin yüreğinde mahkum ettiği bir katliam olduğunu belirtti.

Kürtleri hedef alan katliamın, insanlık suçu ve dramı olduğunu vurgulayan Kışanak, katliamda yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, Kürt halkına başsağlığı dileyerek, sorumluları kınadı.

Kışanak, şunları kaydetti:
“Türkiye'de, Kürtlere varlıklarını, dillerini, kültürlerini ifade edebilmenin bütün yollarını, bütün kapılarını kapatarak, Kürt sorununu çatışma ve çözümsüzlük zemininde tutmak isteyen bir anlayış var. Buna karşın Kürt halkının, bulabildiği her türlü yol ve yöntemle karşı çıkışı söz konusu. Kürt halkı kesintisiz ve bütün ayrılıkları bir tarafa bırakıp, bir bütün olarak özgürlük talebini güçlü bir şekilde ifade ediyorsa, bunu bir çözüm gücüne dönüştürmek mümkündür. Kürt halkı, yaşadığı tüm acılara rağmen barış talebinden vazgeçmemiş, kardeşliği zedeleyecek tutum içine girmemiş, çözümde ısrar etmiştir. Bu en önemli fırsattır. Eğer bir fırsattan bahsedilecekse işte fırsat budur. Eğer birileri çözümden yanaysa, gerçekten bu ülkeyi barışa, kardeşliğe götürmek istiyorsa, yapılabilecek tüm diyalog görüşmelerine, müzakereye kapımız sonuna kadar açıktır. Bu halkın temsilcileri olarak bu sorumluluğu, bu görevi büyük bir coşku, öz güven ve sorumluluk duygusuyla yerine getirmeye hazırız.”

Türkiye'deki muhataplık tartışmalarının da yersiz ve anlamsız olduğunu belirten Kışanak, şöyle devam etti:

“Tam tersine Kürt halkının çözüm iradesi, çözüm isteği karşısında buna cevap olmak isteyen birileri henüz yok. Son 8 aydır bir çözümden, açılımdan bahsediliyor ama Türkiye'de, Hakkari'de yaşananları şöyle bir sıralarsak, acaba çözüme hizmet edecek zerre kadar bir yaklaşımla yüz yüze kalınmış mıdır? Partimiz kapatıldı, siyaset yasağı getirildi, tutuklamalar oldu, Kürtlere adeta demokratik siyasetin kapıları kapanmak istendi. Böyle bir yaklaşımın hiçbir yerinde olmayacağımızı da ifade ediyoruz.”

“BU YILKİ NEVRUZ KUTLAMALARININ 'ÇÖZÜM NEVRUZU' OLMASINI İSTİYORUZ”

Kışanak, bu yılki Nevruz kutlamalarının, “Çözüm Nevruzu” olmasını, barışa, kardeşliğe ve demokrasiye hizmet eden bir sürecin başlangıcı olmasını istediklerini bildirerek, “Bu çözüm nevruzunun ilk ateşini de fedakar Hakkarili yoldaşlarımızla birlikte Yüksekova'da yakacağız. İnanıyorum ki bu ateş, buz gibi olan yürekleri ısıtmaya ve çözüme yaklaştırmaya hizmet edecektir” dedi.

Türkiye'de yerleşik bir siyasi yaklaşımın var olduğunu ifade eden Kışanak, “siyaset merkezden yapılır, merkez de Ankara'dır. Ankara dışındaki her yer taşradır” yaklaşımını parti olarak mahkum etmek istediklerini ifade etti.

Kışanak'ın konuşmasının ardından, grup ve MYK toplantısı, kentteki sivil toplum örgütü temsilcileri ve parti MYK üyelerinin katılımıyla basına kapalı devam etti.



Bu haber 573 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,527 µs