-Video | " /> -Video | "/>

En Sıcak Konular

Hava sıcaklığı azalacak -Video

16 Mart 2010 17:03 tsi
Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük hava tahminleri...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve doğu bölgelerinde aralıklarla yağışlar görüleceği tahmin ediliyor. Yağışların; yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Sivas, Eskişehir, Çankırı ve Yozgat çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç kesimlerde 2 ila 4, güney ve doğu bölgelerde 6 ila 8 derece azalacak.

RÜZGAR: Kuzey, iç ve batı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı (Karayel), doğu kesimler ile zamanla Marmara'da güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden orta kuvvetli, Batı Akdeniz'de kuvvetli (40-60 km/saat), Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda (Van, Muş, Hakkari ve Bitlis) kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (60-80 km/saat) esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Batı Akdeniz'de kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat), Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda (Van, Hakkari, Muş ve Bitlis) güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (doğalgaz ve soba kaynaklı zehirlenmeler, çatı uçmaları vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

KAR ERİMELERİ VE ÇIĞ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunun yüksek ve eğimli yerlerinde kar erimeleri ve çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı, doğusu çok bulutlu, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik ve İstanbul'un Anadolu yakası aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar, Bilecik çevrelerinde karla karışık yağmur va kar, yağış alan diğer yerlerde yağmur şeklinde olacak.

EGE: Az bulutlu ve açık iç kesimleri parçalı bulutlu geçecek.

AKDENİZ: Parçalı, doğusu çok bulutlu, sabah saatlerinde Adana, Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye çevreleri sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar bölgenin batısında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı, kuzey ve doğusu çok bulutlu, Ankara, Kırıkkale, Çankırı, Yozgat, Kayseri ve Sivas ile sabah saatlerinde Eskişehir, Niğde, Karaman ve Ereğli (Konya) çevreleri hafif yağışlı geçecek. Yağışlar; yağmur ve sağanak, Sivas, Yozgat, Kayseri, Eskişehir, Karaman, Niğde, Ereğli (Konya) ve Çankırı ile yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, yağmur iç kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; yağmur ve sağanak, iç kesimler ile Samsun çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Doğu Karadeniz'in yüksek ve eğimli yerlerinde kar erimeleri ve çığ tehlikesine karşı dikkatli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar, genellikle yağmur ve sağanak, Erzurum, Ağrı, Kars ve Ardahan çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Rüzgar; bölgenin güneydoğusunda (Van, Muş ve Hakkari) güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (60-80 km/saat) esecek. Bölgenin doğusunun yüksek ve eğimli yerlerinde kar erimeleri ve çığ tehlikesine karşı dikkatli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Diyarbakır ve Batman çevreleri ile zamanla bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.



Bu haber 617 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,347 µs