En Sıcak Konular

16 Mart katliamı protesto edildi

16 Mart 2010 15:55 tsi
16 MART 1978'de öldürülen 7 öğrenci ile 16 Mart 1988 Halepçe Katliamı'nda ölenler, İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi önünde, değişik sivil toplum örgütleri ve öğrenci birlikleri tarafından anıldı.

Sivil toplum örgütleri ve öğrenci birlikleri üyeleri geniş güvenlik önlemlerinin alındığı Beyazıt Meydanı'ndaki eylemlerde Eczacılık Fakültesi kapısı önüne karanfiller bırakılarak, marşlar söylendi.

Anma toplantıları öncesi polis üniversite çevresinde sabahın erken saatlerinden itibaren geniş güvenlik önlemleri aldı. Beyazıt Meydanı'na sivil araç sokulmadı. Meydana saat 11.00'den  itibaren ayrı ayrı gelen sivil toplum kuruluşları ve öğrenci grupları 32 yıl önce olayın yaşandığı Eczacılık Fakültesi önünde toplanarak, basın açıklaması yaptı.  Ölenlerin anısına kırmızı karanfiller bırakan grupların yaptığı açıklamalarda, 16 Mart 1978 yılında 7 öğrencinin bombalarla ve silahlarla öldürüldüğü belirtildi.  Eczacılık Fakültesi önündeki olaylarla ilgili davanın zaman aşımından düşmesinin eleştirildiği açıklamalarda, 1988 Halepçe Katliamı'nda ölenler de anıldı. “Katliamı unutma unutturma”, “Faşizme ölüm halka hürriyet”, “Beyazıt Meydanı faşizme mezar olacak” şeklinde sloganların da atıldığı anma eylemlerine 1978 yılında Eczacılık Fakültesi'nde yaşanan saldırıları yaşayan Oğuzhan Kayserilioğlu ve avukat Kamil Tekin Sürek de katıldı. Olayın canlı tanıkları o gün kaybettikleri arkadaşlarını andılar. Kamil Sürek, davanın zaman aşımından düşmesini eleştirerek kendileri için davanın kapanmadığını belirtti.



Bu haber 582 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,215 µs