En Sıcak Konular

Aydın Doğan Trabzonspor'u ziyaret etti

16 Mart 2010 15:19 tsi
Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Trabzonspor Müzesi'ni ve Trabzonspor Tesisleri'ni ziyaret etti.

Doğan'a isminin yazılı olduğu 29 numaralı Trabzonspor forması, Trabzonspor Divan Üyelik Belgesi ve Trabzonspor Divan Üyelik kartı verildi. Doğan, torunlarına da Trabzonspor forması aldı.

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nin kendisine verdiği Ziyad Nemli Büyük Ödülü'nü almak için dün beraberinde gazeteci - yazar Altan Öymen, eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu, Hürriyet Gazetesi yazarları Ertuğrul Özkök, Ahmet Hakan, Nuray Mert ve Mehmet Yılmaz ile Trabzon'a gelen Aydın Doğan, bu sabah şehirde kısa bir gezinti yaptı.

Trabzonspor Sadri Şener Merkezi'ndeki TS Club Mağazası'nı beraberinde Altan Öymen, Hüsamettin Özkan ve Enis Berberoğlu ile ziyaret eden Aydın Doğan, buradan üç torunu için forma takımı ve Bordo - mavili şapka ile Trabzon Futbolunun Kökleri isimli kitabı satın aldı. Daha sonra Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ile Trabzonspor Müzesi'ni ziyaret eden Aydın Doğan ve beraberindekiler, ilgililerden Bordo - mavili kulübün tarihiyle ilgili bilgi aldı, ayrıca kupaları ve eski fotoğrafları inceledi.

Müze Şeref Defteri'ne duygularını yazan Aydın Doğan, yazısında, "Trabzonspor'un müzesini gezerken büyük zevk aldım ve heyecanlandım. Anadolu kaplanlarının daha büyük başarısını, sporda Trabzonspor göstermiş. Bana göre hiç katıksız bir Karadeniz Aslanı deyimini hak etmiştir. Bu güne kadar büyük kulübün kesintisiz başarılarını elde etmesinde emeği geçen bütün Trabzonspor yöneticilerini, oyuncularını ve taraftarlarını gönülden kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Eski CHP Genel Başkanı ve gazeteci - yazar Altan Öymen de, Müze Şeref Defteri'ne yazdığı yazısında, "Sevgili Trabzonspor'umuzu, bu güzel müzesinden sevgiyle selamlarım. Başarılarının gelecekte çok daha yeni noktalara geleceğine inandığımı belirtir, tüm yöneticilerine, oyuncularına, seyircilerine, taraftarlarına en iyi dileklerimi sunarım" dedi.

TESİSLERDE YEMEK

Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, daha sonra Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde Trabzonspor Yönetim Kurulu'nun verdiği yemeğe katıldı. Yemeğe Doğan'ın yanısıra, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Trabzon Emniyet Müdürü Feridun Boz, Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, yönetim kurulu üyeleri, Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Futbol Danışmanı Ahmet Suat Özyazıcı, Futbol Koordinatörü Özkan Sümer, Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Özbak, Sportif Direktör Ünal Karaman, gazeteci - yazar Altan Öymen, eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu, Hürriyet Gazetesi yazarları Ertuğrul Özkök, Ahmet Hakan, Nuray Mert ve Mehmet Yılmaz katıldı.

SADRİ ŞENER'DEN 29 NUMARALI FORMA

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, yemeğin ardından Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan'a arkasında isminin yazılı olduğu 29 numaralı bordo - mavili forma hediye etti. Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Özbak da Doğan'a, 8 Ocak 1979 tarihli üye giriş fişinin fotokopisini hediye etti. Özbak, "Aydın Bey, uzun süre önce kulübümüze üye oldu ve 2004 yılında da 25 yıllık üyelerimizin kabul edildiği Divan Kurulu'na girmeye hak kazandı. Divan Kurulu Belgesi'ni ve üyelik kartını da gecikmeli olarak ona veriyoruz" diyerek adına düzenlenmiş Divan Üyelik Belgesi ve Divan Kurulu üye kimliğini hediye etti.

Kendisine verilen hediyeler için memnuniyetini dile getiren Aydın Doğan, "Burada size bir kabahatimi, suçumu itiraf etmek mecburiyetindeyim. Açık toplumlarda hiçbir şey gizli kalmıyor. Türkiye toplumu da açık toplum. Kabahatlerinizi söylemezseniz başkaları söyler, basın mensupları da bulur çıkarır. Birinci takımım Gümüşhanespor. İkincisi Trabzonsporluyum, üçüncüsü Fenerbahçe sempatizanıyım ama Galatasaray'ın da divan üyesiyim. 'Bu nasıl oluyor?' derseniz; Galatasaray divan üyeliği benim irademin dışında baskı ile yapılmıştır. Selahattin Beyazıt ve İnan Kıraç gırtlağıma basarak zorla beni kulüp üyesi yaptılar. Bunu söylemek zorundayım. Yoksa 'bu adam her yere üye olmuş' derler. Trabzonspor kulüp üyeliğine ise zorla girmedim. İbrahim Cevahir geldi, para almak istediler. Para için gırtlağıma bastılar. Ama üyelik için basmadılar. Trabzon kulübünün mensubu olmaktan iftihar ediyorum. Kartını da cebimde gururla taşıyacağım" dedi.

KATILANLARA FORMA

Trabzonspor Futbol Danışmanı Ahmet Suat Özyazıcı da eski CHP Genel Başkanı gazeteci - yazar Altan Öymen'e isminin yazılı olduğu 61 numaralı Trabzonspor forması hediye etti. Divan Kurulu Başkanı Ali Özbak ise Öymen'e 2 Kasım 1999 tarihli üyelik giriş fişinin fotokopisi ile üyelik kartını hediye etti. Öymen'e ayrıca babası Hıfzı Rahman Raşit Öymen'in Trabzon'daki ilk spor kulübünün kurucusu olarak adının yazılı olduğu Trabzonspor Tüzüğü hediye edildi. Öymen, "Benim için çok güzel bir sürpriz oldu. Bu sene Türkiye kupasını alacak diye bekliyoruz. Gelecek sene hem lig hem Türkiye kupasını istiyoruz" dedi.

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan'a forma hediye etti.

Trabzonspor Futbol Koordinatörü Özkan Sümer ise, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu'na adının yazılı olduğu 61 numaralı Trabzonspor forması hediye etti. Kısa bir konuşma yapan Enis Berberoğlu, "Trabzonspor aidiyet duygusunun ötesinde bir şirket. Bölgenin marka değerini yükselten, istihdamını yaratan bir şirket. Söz veriyorum ben de Hürriyet Gazetesi'ni yönetirken bu gerçeği hiç unutmayacağım" dedi. Özkan Sümer ise, "2 Mart'ta Ankara Üniversitesi'nde bir panelde konuştum. Oturumu yöneten Prof. Dr. Kurthan Fişek, 3 büyük kulübün kuruluş hikayesini anlattı. 3 büyük kulübü Abdülhamit'in kurduğunu söyledi. Ben de konuşma sırası bana gelince şöyle başladım; Sayın hocamız 3 büyük kulübün hikayesini anlattı. Dördüncü büyük kulübün hikayesini de ben aktarayım. Osmanlı değil cumhuriyet çocuğuyuz. Trabzonspor 4 büyük kulüp dışında Anadolu'nun tek büyüğüdür. Büyüklük Trabzonspor'a miras kalmadı, kendi yarattı' dedim. Bunu ayrıca aktarmak isterim" dedi.

ÖZKÖK'E GÜNEŞ'TEN FORMA

Hürriyet Gazetesi Yazarı Ertuğrul Özkök'ün isminin yazılı olduğu 61 numaralı Bordo - mavili formasını ise Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş verdi. Ertuğrul Özkök, "Şenol hoca ile son konuşmamız Milli Takım'ın Japonya'daki başarısından sonraydı. Ben başarılı insanların Türkiye'de çok dayak yediğinin en önemli örneklerinden biriyim. 'Her başarının bir cezası vardır' diye bir laf vardır. Hocamız da o dönemde milli takımı tarihteki en büyük yerlere getirdi. Başarılı insanların ödemesi gereken bedeller vardır. O da bu bedellerden ödedi. Trabzonspor'a Anadolu değil, küresel dünya kulübü olarak bakmak gerekiyor. Spordaki rekabeti sağlayan en önemli unsurların başında Anadolu'yu rekabetin içinde tutan Trabzonspor geliyor" diye konuştu.

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş ise, "Aydın Bey'i örnek alıyoruz. O da 15 yaşında buralardan ayrıldı. Ben de 15 yaşımda terk ettim burayı. Dar alanda sıkışan kentte hayallerimiz vardı. Hayallerimizin bir çoğuna kavuştuk. Bugün bir Şenol Güneş varsa en büyük katkı medyanın olmuştur. Medya eleştiren kesimdir. Normaldir. Trabzonspor'un özelliği fark yaratmasıdır. Tüm takımlar önemli ve değerlidir ama biz fark yarattık. Biz futbol takımı değiliz sadece. Kentin ekonomik ve sosyal gelişimine katkı yapan bir kulübüz. Farklı düşünceler olacaktır. Önemli olan bunların bir bütün oluşturmasıdır. Eleştiriler önemli ama dostluklar da devam etsin" dedi.

Trabzonspor Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu ise Hürriyet Gazetesi Yazarı Mehmet Y. Yılmaz'a formasını verdi. Mehmet Y. Yılmaz, "Fenerbahçe ve Altay'ın üyesiyim. Artık Trabzonsporlu da sayılırım. Pazar günü maçı izlerken bu formayı giyeceğim" diyerek hafta sonunda Galatasaray ile karşılaşacak olan Trabzonspor'u destekleyeceğini söyledi. Yılmaz'ın bu sözleri salonda gülüşmelere yol açtı.

Trabzonspor Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu da, "Trabzonspor'da başarıyı yakalayan önemli şahıslar burada oturuyor. Bu başarıların yakalanması önemli. Ama bir önemli husus daha var. Bu başarılı insanların bir çatı altında yeni başarıları araması. Bu birlikteliği yaratan ve ortaya çıkaran Sadri Şener'e teşekkür ediyoruz. O olmasaydı bu başarılı insanları aynı çatı altında toplayamayız" ifadesini kullandı.

Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener'in elinden 61 numaralı formasını alan Hürriyet Yazarı Nuray Mert de, "Fanatik bir Trabzonsporluyum. Futbol hakkında hiçbir şey bilmiyorum. Buna rağmen çata çat Trabzonspor tartışmaları yapıyorum. Bu yüzden en fanatik destekçisi benim. Ayrıca fanatik bir Şenol hoca destekçisiyim. Ben de bir basın mensubuyum. Ama basından şikayet ediyorum. Şenol hocanın hakkının yendiğini düşünüyorum. 'O müspet şeyler düşünüyorum' diyor ama ben hakkının yendiğini düşünüyorum" dedi.

Hürriyet Yazarı Ahmet Hakan ise, Trabzonspor Sportif Direktörü Ünal Karaman'ın elinden isminin yazılı olduğu formayı aldı. Ahmet Hakan, "Ben gerçekten çok etki altında kalan birisiyim. Galatasaraylıydım. Beşiktaş maçına gittim. Çarşı gurubunun müthiş tezahüratı ve heyecanından etkilendim Beşiktaşlı oldum. Burada da çok güzel bir atmosfer var. Etki altında kalan karakterim beni Trabzonspor'a itti. Artık Trabzonsporluyum" ifadesini kullandı.

FUTBOLCULARA BAŞARI DİLEDİLER

Yemeğin ardından Trabzonspor futbol takımının oyuncularıyla bir araya gelen Aydın Doğan ve beraberindekiler, hafta sonu oynanacak olan Galatasaray maçı öncesinde bordo - mavili oyunculara başarı dilediler. Takım kaptanı Rigobert Song, Selçuk ve Umut'a başarı dileyen Aydın Doğan, Gümüşhaneli olduğunu öğrendiği kaleci Tolga Zengin ile de bir süre sohbet etti. Bu arada ziyarette eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan, bir süre önce maçlarda annesi Sıdıka Hanım'dan taktik aldığını söyleyen Umut Bulut'a takıldı. Özkan'ın Umut'a, "Bu hafta da annenden taktik aldın mı?" sorusu gülüşmelere neden oldu. Umut da, "Bu hafta ön direğe koşmamı söyledi" dedi.



Bu haber 684 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,777 µs