En Sıcak Konular

Bitlisli Tekel işçilerinden depremzedelere yardım

16 Mart 2010 15:01 tsi
Bitlis'teki Tekel işçileri, Elazığ'ın Kovancılar İlçesi'ndeki depremzeledelere köylülere yardım malzemesi götürmek için yola çıktı.

Tek-Gıda- İş Sendikası Şube Başkanı Can Murat Yenisöz, “İşçiler olarak giysi, kırtasiye ve yaşam malzemelerini topladık. Depremzedelerimiz için alışveriş yaparken, Türkiye’nin en geri kalmış, en az iş yapan ve vergisini dahi ödeyemeyen Bitlis'in cefakar esnafı da bize destek oldu” dedi.

Elazığ'ın Kovancılar İlçesi'nde 8 Mart'ta meydana gelen depremin yaraları sarılırken, bir destek de Bitlis'teki Tekel işçilerinden geldi. Tekel işçileri esnafın da desteğini alarak giysi, kırtasiye ve yaşam malzemeleri topladı. Tek Gıda- İş Sendikası Bitlis Şubesi Başkanı Can Murat Yenisöz, Elazığ'da meydana gelen depremin tüm Türkiye'yi derinden üzdüğünü, Türkiye'deki Tekel çalışanları adına depremzedelere yardım yapma kararı aldıklarını söyledi.

Esnafın yardımıyla yaklışık bir kamyon dolusu yardım malzemesi topladıklarını belirten Yenisöz, “İşçiler olarak giysi, kırtasiye ve yaşam malzemelerini topladık. Depremzedelerimiz için alışveriş yaparken, Türkiye’nin en geri kalmış, en az iş yapan ve vergisini dahi ödeyemeyen Bitlis’in cefakar esnafı da bize destek oldu. Kendi aramızda ve esnaftan topladığımız yardımı depremzedelerimize götürüyoruz. Burada taziye ziyaretinde de bulunacağız. İşini kaybetmiş Tekel işçileri olarak, elimizden gelen yardımı esirgemeyeceğiz”dedi.

Yenisöz, topladıkları yardım malzemeleriyle, Türkiye’de Tekel çalışanları adına Bitlis’ten 15’i kadın 65 işçiyle yola çıkacaklarını söyledi.



Bu haber 642 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,160 µs