Kendimi ihbar edeceğim | " /> Kendimi ihbar edeceğim | "/>

En Sıcak Konular

Durak: Kendimi ihbar edeceğim

16 Mart 2010 14:04 tsi
Durak: Kendimi ihbar edeceğim MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin istifaya çağırdığı Aytaç Durak'tan ilk açıklama geldi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ''istifa çağrısı'' ile ilgili olarak, ''İstifa o kadar önemli değil, şu rüşvet meselesinin Türkiye'de üzerine giden belki de en eski adamlardan biri benim. Hayatım boyunca mücadele ettim. Geçmişimin sayfalarını çevirsinler. Hiçbir şaibe yok bende'' dedi. Aytaç Durak, son iddialara ilişkin olarak basın mensuplarının sorusu üzerine, ''Yarın kendimi ihbar edeceğim." dedi.

Aytaç Durak, Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarının MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin ''istifa çağrısı'' yaptığını hatırlatarak, ''İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?'' yönündeki soruları üzerine, çağrıdan haberi olmadığını söyledi.

''Hayatımın en mutlu anını yaşıyorum şu anda'' diyen Durak, uzun bir meslek hayatı olduğunu, 1963'de İTÜ'den inşaat mühendisi olarak mezun olduktan sonra diploma almadan Adana Devlet Şu İşlerinde başmühendis olarak göreve başladığını, 1965'de Adana'da Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü yaptığını, askerlikten sonra iki kardeşiyle kurduğu şirketle 1970-1984 arasında 2 bini aşkın konut yaparak Adana'da belli müteahhitleri arasına girdiğini ve bu sürede de iki dönem belediye meclisi üyeliği, beş dönem belediye başkanlığı olmak üzere yedi dönem seçim kazandığını hatırlattı.

Durak, ''Adanalı ahmak değil. Her şeyim Adana'da. Varlığım da Adana'da, şahsım da... Dünyanın neresinde görüldü ki bir insan rüşvetin üzerine gidiyor ancak yandaş medya mı, riyakar medya mı diyeyim şu haberler çok korkunç. Benim rüşvetle mücadelem çok gerilere gider. Hayatım boyunca gizleyeceğim bir şeyi yapmadım, yaptığım bir işi gizlemedim'' diye konuştu.

Yarın sabah savcılığa bir dilekçe vereceğini ve dilekçesinin özünü de Hürriyet gazetesi yazarı Mehmet Yılmaz'ın bugünkü yazısından esinlendiğine işaret eden Durak, yazıda Mustafa Tuncel'in ''öldürülmekten korktuğunu, bütün bildiklerini bir kasete okuyarak sakladığını ve çocuklarına 'Bana bir şey olursa kaseti basına verin'' dediğinin yer aldığını kaydetti.

Durak, Yılmaz'ın yazısında, ''yolsuzlukları gerçekten ortaya çıkarmak isteyen insan, elindeki belgeleri alır, savcılığa gider, bildiklerini anlatır'' görüşüne yer verdiğini belirterek, şunları kaydetti:

''Ben dilekçeme bunu yazacaktım. 'Onu hapsettireceğim' diyen vatandaşa sesleniyorum, yarın verecektim bu dilekçemi. Şimdiden söylüyorum, lütfen yarın sabah dilekçeyi vermezse namerttir. Dün verecekti dilekçeyi vermemiş. Bir gün daha bekledim. Bugün de vermiyor. O zaman ben buraya gelecektim. Yarın gidip Adana Başsavcılığına kendimi ihbar edeceğim. Yarın gidip, Mustafa Tuncel'in elindeki bilgi ve belgeleri lütfen alın, inceleyin Aytaç Durak nedir öğrenin, Türkiye öğrensin. Hiçbir gizlim yoktur'' dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Durak, bir gazetecinin ''Bahçeli ile görüşme şansınız oldu mu?'' yönündeki sorusuna da ''Sayın Bahçeli ne diyorsa doğrudur. Mealen burada kulaktan dinledim. Tabiatıyla bu kadar iftira atılırsa Sayın Genel Başkan onları söyler'' yanıtını verdi.

Bir gazetecinin ''Siz istifa etmeyi düşünüyor musunuz?'' sorusuna da Durak, ''İstifa o kadar önemli değil. Şu rüşvet meselesinin Türkiye'de üzerine giden belki de en eski adamlardan biri benim. Hayatım boyunca mücadele ettim. Geçmişimin sayfalarını çevirsinler. Hiçbir şaibe yok bende. Ama bu medya, Allah korusun...'' karşılığını verdi.

YARIN KENDİMİ İHBAR EDECEĞİM

Durak, yıllardır kendisiyle ilgili bazı iddialarda bulunulduğunu ifade ederek, bu iddiaların doğru olmadığını dile getirdi.

Aytaç Durak, son iddialara ilişkin olarak basın mensuplarının sorusu üzerine, ''Yarın kendimi ihbar edeceğim. Yarın sabah saat 10.30'da Adana Adliyesi'nde arkadaşlara randevu veriyorum'' dedi.

Durak, bir gazetecinin ''(Devlet Bahçeli ile görüşmeden kararımı açıklamam) dediniz. Sayın Bahçeli ile ne zaman görüşeceksiniz? Sayın Bahçeli sizinle görüşmeden istifa çağrısında bulundu. Buna bir yanıt verecek misiniz?'' şeklindeki sorusu üzerine de şunları söyledi:

''Sayın Bahçeli, kendi görüşünü dikte etmiş. Ancak bir disiplin kurulu, 3-5 bilemediniz 10 kişidir. Ben bütün Türk medyasının önünden sesleniyorum. Türk adliyesinin önünde iddia ediyorum ki kimin ne bildiği varsa söylesin, Allah rızası için rica ediyorum, yalvarıyorum. Türkiye'de rüşvet meselesinin üzerine giden yiğit bir kardeşiniz olarak bu kadar mücadele ettim. Bu medyanın yaptığını düşman düşmanına yapmaz.''

Aytaç Durak, partisinden istifa edip etmeyeceğine ilişkin soruya da ''Bu önemli değil. Etsen ne olur, etmesen ne olur'' yanıtını verdi.



Bu haber 661 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,272 µs