En Sıcak Konular

Bahçeli'nin önerisine AK Parti ve CHP ne dedi

16 Mart 2010 13:41 tsi
MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, “Ahlaki olan Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın partiden istifa etmesidir” dedi.

Tankut, geçmişte iki yakın çalışma arkadaşı olan Durak ile MHP'li meclis üyesi Mustafa Tuncel'in birbirleri hakkında ithamlarda bulunduklarını anımsatarak, konuyla ilgili MHP'nin soruşturma başlattığını söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de Durak'ın partiden istifa etmesini istediğini hatırlatan Tankut, “Soruşturmanın selameti için etik davranış bekliyorum. Ahlaki olan Büyükşehir Belediye Başkanı Durak'ın partiden istifa etmesidir. Zaten istifa etmeseler bile soruşturma tamamlanıncaya kadar üyeliklerinin askıya alınacağını düşünüyorum. Buna gerek kalmadan istifa etmelidir” dedi.
Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkanı Ümit Özgümüş ise Adana'da yıllardır Durak'ın servetiyle ilgili iddiaların konuşulduğunu belirterek, son günlerdeki
gelişmelerin bu iddiaların çok daha kapsamlı şekilde araştırılmasını sağlayacağını ifade etti.

Durak'ın kendi arsalarının değerini artırmak için yaptığı düzenlemelerle başka bölgelere gelecek yatırımcıları da kaçırdığını öne süren Özgümüş, “Bu gelişme Adana'nın temizlenmesi için bir fırsat olacak. Bana göre Durak için yolun sonu göründü” dedi.

Ak Parti İL BAŞKANI

Ak Parti İl Başkanı Mustafa Kebude de Adana'yı tartışmaların odağı yapan kişilerin, kentten elini çekmesi gerektiğini vurguladı.
Bunun bir fırsat olarak kullanılabileceğini anlatan Kebude, “Bu tartışmalar herkese ders olmalı. Aytaç Durak dönemi artık bitmelidir. MHP burada doğrusunu yapıyor. Çünkü Aytaç Durak için MHP'nin veya Adana'nın çok fazla önemi yok. Bir tek kendisini düşünüyor. Bundan sonra gideceği çok parti de kalmadı” dedi.
Kebude, Adana'nın imajının yaşanan tartışmalar nedeniyle yara aldığını ancak kent için bunun bir dönüm noktası olabileceğini, eğer iyi sonuçlanırsa Adana'nın kazançlı çıkacağını savundu.

“GÜNDEMDEN HİÇ DÜŞMEDİ”

CHP İl Başkanı Serdar Seyhan ise her ne kadar seçim sonucunda beşinci kez göreve gelmiş olsa da görevde bulunduğu süre içinde özellikle imar değişikliği konusunda, kendisi ve yakınları adına rant elde ettiği iddialarının hiç gündemden düşmediğini belirtti.
Adana kamuoyunda bu iddiaların büyük oranda kanaate dönüştüğünü ifade eden Seyhan, şöyle devam etti:
“Özellikle son günlerde yol arkadaşı olan Mustafa Tuncel'in açıklamaları, konunun Adana dışına da taşarak, ülke genelinde duyulmasına, tartışılmasına neden olmuştur. Söz konusu olan belediye başkanı Adana'ya ait olunca, Adana açısından olumsuz bir intibanın doğmasına neden olmuştur.
Ayrıca, bir çok yatırımcının Aytaç Durak'ın bazı engellemeleri neticesinde yatırım yapmaktan kaçındıkları da konuşulan konular arasındadır. Bir Büyükşehir Belediye Başkanın yerel hizmetler vermekteki sorumluluğu kadar, kentin imajını koruma ve kollama sorumluluğu da vardır. Ancak Aytaç Durak her iki konuda da gerekli duruşu gösterememiştir. Bugün mensubu olduğu partinin genel başkanı tarafından istifasının istenmesi, başarısızlığın da ötesinde, girdiği çıkar ilişkilerinin partisi tarafından bile taşınamayacak noktaya gelmesinden dolayıdır.”

Seyhan, bundan sonra herhangi bir siyasi partinin Durak'ı kabul edemeyeceğini belirterek, “Herhangi bir siyasi partinin Durak'ı taşımayı göz alacağına emin değilim. Bugün gelinen noktada Durak, taşınamayacak kadar büyük bir yüktür. Adana için bile yüktür” dedi.



Bu haber 538 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,751 µs