En Sıcak Konular

Öztürk: Tarihin en çekişmeli kongresi olacak

16 Mart 2010 12:35 tsi
Galatasaray’ın başkan adayı Adnan Öztürk, Radyospor’da Özgür Sancar’la Haber Özel Programı’nda yaptığı açıklamada 27 Mart’taki kongrenin Galatasaray’ın en çekişmeli kongresi olacağını söyledi.

Öztürk, yaptığı ayrıntılı açıklamada Hakan Şükür’den Arda Turan’a, şampiyonluğa olan inancından şirket birleşmesine ve mali konulara, seçilirse yapacağı ilk icraata kadar pek çok konuda birbirinden çarpıcı açıklamalar yaptı.

İşte Galatasaray’ın eski yöneticisi, yeni başkan adayı Adnan Öztürk’ün gündem yaratacak açıklamaları:

GEÇEN SENEKİ MALİ BİLANÇOYU GÖRDÜKTEN SONRA ADAY OLMAYA KARAR VERDİM

Hangi adayın önde gittiğini söylemek doğru olmaz. Bizim için esas olan yol haritamızı anlatmak. Mantalitemize anlatmak. Hangi adayın önde olduğunu zaten genel kurulda göreceğiz.

Kulübün geçen seneki mali bilançosunu gördükten sonra bu gidişatın tehlikeli olduğunu gördük. Bu durama engel olmamız gerekiyordu. Çevremizdeki dostlarımızla konuştuk Bu gidişatın sağlıklı olmadığını gördüğümüz için çalışmalarımız sonunda başkan adayı olma kararı çıktı.

GALATASARAY TARİHİNİN EN ÇEKİŞMELİ KONGRESİ OLACAK

Galatasaray tarihindeki en yüksek katılımlı seçim olacak 7542 üyemiz aidat yatırdı ki minumum 5500 civarında katılım olacaktır. Bu Galatasaray tarihinde  rekor bir rakamdır.

Dolayısıyla bu, kesin olarak, Galatasaray tarihinin en çekişmeli seçime olacak.

900 KİŞİNİN, OY KULLANSIN DİYE, AİDATININ ÖDENDİĞİNE İNANMIYORUM SİCİL KURULUMUZ BU KONUYU İNCELEYECEKTİR

900 kişinin aidatını iki üç kişinin kredi kartıyla yatırdığı yönünde bir iddia var. Toplam meblağ 1 milyon liraymış. Galatasaray’da yıllık aidat 100 liradır. 900 kişinin aidatı 90 bin lira eder. 1 milyon lira olması için 10-15 senedir aidatını yatırmamış kişilerin aidatlarının yatırılmış olması gerekir. Öyle bir şey olmuşsa kulübümüzün sicil kurulu kredi kartlarından çekilen rakamı bilirler. Herhalde kredi kartlarını da bilirler. Bunları açıklarlarsa hep beraber öğrenmiş oluruz.

Bu iddia doğru çıkarsa bir tavır almayız; ama ben böyle bir şeyin olacağına ihtimal vermiyorum.

BEN KİTAPÇIKTA GÖRDÜĞÜMÜ SÖYLERİM BORÇ 267 MİLYON 945 BİN 71 DOLARDIR

Biz bize verilen dökümanlara, denetim raporlarına inanmak zorundayız. Ben doğru olduğuna inanıyorum. Bize divan kurulu toplantısından önce verilen kitapçıkta Galatasaray’ın borçlarının 267 milyon 945 bin 71 dolar olduğu açıkça görülüyordu. Ama sayın Polat “Galatasaray’ın borçları nakit olarak beni ilgilendirir” dedi. Ama ben böyle bir ayrım yapmam, kitapçıkta gördüğüm rakamı söylerim.

G.SARAY’IN ARAZİSİ TEMİNAT OLARAK GÖSTERİLİRKEN NEDEN GENEL KURUL İZNİ ALINMADI?

Futbol Aş ile Sportif Aş’nin birleştirilme operasyonu yapılmalıydı. Bu çok doğru… Ama şirketlerin birleştirilmesi operasyonu sevgili başkanımızın söylediği gibi loca gelirleriyle yapılacaktı. Şimdi loca gelirleri 48 milyon dolar nakit girişi oldu. Bu para yetmediği için birleşmeye harcandı. Daha sonra borç alındı. Ama kurallara uymak gerekir. Aslında faize de itiraz etmiyorum; çünkü yönetim kurulu eminim bunu uzmanlarla konuşmuşlardır.

Futbol Aş, Sportif Aş’nin hisselerini satın alıyor, ama bundan genel kurulu haberdar edilmiyor. Bu yapılırken kredinin ötesinde teminatlar veriliyor, Galatasaray’a ait bir arsa teminat olarak gösteriliyor. Kulübe ait bir gayrimenkulün üzerine ipotek koydurduğunuz zaman genel kuruldan izin almalısınız. İzin almadan yapmanız doğru değil.

Golden Suck kredisi için genel kurul toplayacaksınız, bu teminatlar için toplamayacaksınız. Hoş olmayan budur.

24’ü son gündün. 24’ünde nasıl bir tablo çıkacağını göreceğiz. Ama bu işin kurallar doğrultusunda yapılması adına üzerime düşen ne varsa yapmaya hazırım.

SEÇİMDEN SONRA İLK İŞ FENERBAHÇE MAÇINA GİTMEK OLACAK

Eğer seçilirsem yapacağım ilk iş Fenerbahçe maçına gitmek. Fenerbahçe maçının o gün olması fikstürün bir oyunu. Takımımıza şimdiden iyi şanslar diliyorum.

İLK İCRAATIM PROFESYONELLERİ KULÜBE GETİRMEK OLACAK

Seçildikten sonra ilk yönetim kurulumuzu toplayacağız ve ciddi profesyonel atamalar yapacağız. Bunu altını çizerek söylüyorum. Çünkü kurumsulaşmaya, profesyonel yönetime çok önem verdiğim için hemen hızlı bir şekilde profesyonel atamalar yapıp, derhal icraata geçmeyi düşünüyorum.

VEFA MÜESSESEMİZDE CİDDİ ZEDELENMELER OLDU

Galatasaray bir vefa müessesidir. Galatasaray’ı vefa müessesi yapan da bizim birbirimize olan bağlılığımız, sevgimiz, saygımız, ağabeylik-kardeşlik ilişkisindendir. Vefa müessesi ile ilgili duruşumuzda ciddi zedelenmeler olduğunu biliyorum. Onun için gereğini yaparız.

HAKAN ŞÜKER’E TEKLİF GÜNDEMİMİZDE YOK

Hakan Şükür kardeşimiz konusuna gelince; Hakan Şükür benim çok sevdiğim bir kardeşim, Hakan Şükür Türkiye’deki gelmiş geçmiş en iyi sporculardan bir tanesi. Galatasaray ve Milli takıma son derece iyi hizmetleri olmuş bir kardeşimiz. Şimdi ben Hakan Şükür ile görüşmüşümdür ama futbolun f sini konuşmuşluğum yok. Seçimden sonra tüm eski sporcularla görüşeceğim. Bu Hakan Şükür haberi tamamen bir spekülasyon yaratmak, biraz ortalığı heyecanlandırmak için yapılmış bir harekettir. Hakan Şükür çok sevdiğim bir kardeşimdir ama böyle bir konuda konuşmuşluğumuz yoktur.

Hakan Şükür’e teklif yapar mıyız yapmaz mıyız onu zaman gösterir ama şuan ajandamızda böyle bir şey yok.

A.GÜCÜ MAÇINDAN SONRA ŞAMPİYONLUĞA İNANMAYA BAŞLADIM

Ankaragücü maçından sonra şampiyonluğa daha çok inanmaya başladım. Çünkü takımı gayet heyecanlı gördüm. Ben futbol uzmanı değilim, futbol konuşmayı çok sevmiyorum ama Ankaragücü maçı beni son derece iyimser neticeye sevk etti.

GENÇ FUTBOLCULARA YÖNELECEĞİZ

Frank Ribery çok özel bir oyuncuydu. Galatasaray kulübü olarak bu özel oyuncuyu değerlendirdik ama sonu tatsız oldu. Galatasaray’ın gelecek vaad eden, genç oyunculara yönelmesi lazım ki Galatasaray bu konuda Türkiye’deki en şanslı kulüp çünkü Avrupa’da ve Dünya’da çok fazla tanınıyor. Tabi ki bu avantajdan faydalanacağız.

ARDA’YI HEP G.SARAY’DA KAPTAN OLARAK GÖRMEK İSTERİM

Arda konusunda taraftar olarak cevap verebilirim; Arda duruşu ile kabiliyeti, yetenekleriyle, Galatasaraylılığıyla, ben onu her zaman Galatasaray’da kaptan olarak görmek isterim ama buna taraftar olarak cevap verdim.

TAKIMIN AVRUPA LİGİ’NDE SANTRAFORSUZ OYNAMASINI KABUL EDEMİYORUM

Galatasaray spor kulübü gerek bu sene gerek geçen sene futbola çok ciddi yatırımlar yaptı. Geçen seneki 73 milyon dolarlık zararın arkasında bu yatırım var ve sezon sonunda 5. olduk. Bu senede çok ciddi yatırım yapıldı. Biraz daha kendimi geri çekip baktığım zaman, Galatasaray’ın Avrupa kupasına santrforsuz çıkmasını kabul edemiyorum.



Bu haber 653 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,292 µs