En Sıcak Konular

ABD'nin iflas eden stratejisi

16 Mart 2010 11:14 tsi
ABD'nin iflas eden stratejisi ABD istihbarat birimi CIA tarafından yetiştirildiler, ABD'nin en büyük düşmanı oldular... ABD şimdi bu çıkmazdan nasıl kurtulacağını tartışıyor...

Terörle mücadele çerçevesinde ABD ve İrlanda’da gözaltına alınan sonradan Müslüman olmuş iki Amerikalı kadın, ABD’nin yöntemlerinin sorgulanmasına neden oldu. İngiliz The Guardian gazetesi, İsveçli karikatürist Lars Vilks’i öldürmek için komplolar kurduğu iddiasıyla gözaltına alınan ikinci beyaz Amerikalı kadının, terörle mücadelede ırklara göre profiller oluşturulması stratejisine öldürücü bir darbe vurduğunu yazdı. Ekimden bu yana gözaltında olan Colleen LaRose adlı kadının da İslam’a geçtikten sonra, internette “Cihat Jane” takma adıyla mücahit toplamaya çalıştığı ortaya çıkmıştı. İngiliz The Independent gazetesi de iki beyaz Amerikalı kadının öykülerinin, Amerikan kamuoyunu, ülke içinde yetişen köktencilikle yüzleşmeye zorladığını yazdı.  Amerikan Christian Science Monitor (CSM) gazetesi ABD’de yetişip El Kaide saflarına katılan Amerikalıların profillerine yer verdi:

 

Daniel Patrick Boyd: Güney Carolinalı. İsrail, Ürdün, Kosova ve Pakistan gibi ülkelerde cihadı desteklediği için tutuklandı. Pakistan ve Afganistan’daki İslami radikallerden eğitim aldı.

Adam Gadahn: Oregon’da doğdu. 1940’tan bu yana vatana ihanetle suçlanan ilk ABD vatandaşı. ABD, El Kaideci Gadahn’ı yakalatabilecek bilgiyi verene 1 milyon dolar ödemeye hazır.

Abdül Rahman Yasin: Bloomington doğumlu. 1993’te Dünya Ticaret Merkezi’ne düzenlenen saldırı nedeniyle aranıyor. Yakalatacak bilgi 5 milyon dolar değerinde.

Anwar Al-Awlaki: New Mexico’da doğdu ve yetişti. El Kaide’nin imamı. İngilizce konuşan Müslümanlara ulaşıp, onları Batı’da cihad için yüreklendiriyor.

Omar Hammami: Alabamalı. Sonradan Müslüman olan Hammami, 2007’de Somali’nin El Kaide destekli El Şebab grubuna katıldı. İnternette videoları çok izleniyor.

Nidal Malik Hasan: Arlington’da doğdu. Ordu doktoru. Geçen kasım Teksas’taki Fort Hood Askeri Üssü’nde 13 askerin ölümüne sebep oldu.

Najibullah Zazi: Afganistan’da doğdu, New York’ta yetişti. New York metrosunu bombalarla havaya uçurma planları yapmakla suçlanan Zazi, 16 Eylül 2009’da tutuklandı.

John Walker Lindh: Washington doğumlu Lindh, Malcolm X filmini izledikten sonra,  1997’de Müslüman oldu. 2001’de Afganistan’da tutuklandı.

David Headley: Washington’da doğdu.  Mumbai’de 2008’de düzenlenen ve 174 kişinin ölümüne neden olan terörist saldırının sorumlusu. 3 Ekim 2009’da tutuklandı.

Colleen LaRose: Michigan doğumlu. Birkaç aydır Müslüman. Mücahit toplamaya çalıştığı internet forumlarındaki adı “Cihat Jane” olan LaRose, 15 Ekim 2009’da tutuklandı.

 



Bu haber 617 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,176 µs