'Balyoz' karnesi | " /> 'Balyoz' karnesi | "/>

En Sıcak Konular

211 generale 'Balyoz' karnesi

16 Mart 2010 09:40 tsi
211 generale 'Balyoz' karnesi  
Balyoz belgelerinin arasındaki bir DVD’den TSK’nın komuta kademesinin listesinin çıktığı iddia edildi.

13 Ocak 2003’te 1’inci Ordu Komutanlığı bilgisayarlarında hazırlandığı öne sürülen listedeki isimlerin yanında (+), (-), (?) gibi işaretler ve ‘Görüşüldü’, ‘Destekler’ veya ‘Desteklemez’ gibi bulunuyor.

Balyoz DVD’leri içindeki ’_GEN ETÜD’ isimli bir dosyada Türk Silahlı Kuvvetlerinin 2003’teki komuta kademesinin listesinin çıktığı öne sürüldü. İddialara göre, Kara Kuvvetleri mensubu 211 general ile Jandarma Genel Komutanlığı’ndan 28 generalin isim, sicil numarası, görevleri ve görev yerlerinin yer aldığı listede, isimlerin yanında (+), (++), (+++), (-) ve (?) gibi işaretler bulunuyor.

SEMİNERE KATILAN İSİMLERE ÜÇ ARTI

Vatan Gazetesi’nin haberine göre; Listede, 5-7 Mart 2003 tarihinde yapılan seminere katılan generaller kırmızı renkle işaretlenmiş. 16 generalden oluşan ve “üç artı” (+++) ile işaretlenmiş olanların beyin takımı olduğu öne sürülüyor. Yine seminere katılan “kırmızı” ve “iki artı” (++) ile işaretlenmiş 16 generalin ismi var. Onların da ’Balyoz’ ekibine ikinci derecede yakın isimler olduğu iddia ediliyor.

İKNA EDİLECEKLERE TEK ARTI KONULMUŞ

Bazı isimlerin yanında tek (+) işareti yer alırken; yan sütunda ordu komutanlarının değerlendirmeleri yazılı. Bazı isimlerin yanlarına da özel notlar düşülmüş. Bu notların bazılarında “İkna edilmeli” benzeri ibareler yer alıyor. Toplam 99 generalin ismi bu şekilde listede geçiyor. “Dürüst, desteği alınmalı, mesafeli ya da Yaşar Paşa’ya (Büyükanıt) yakınlığı”na dair şerh düşülen 24 general de ‘soru işareti’yle işaretli.

KALP HASTASI TANSİYONU VAR

13 Ocak 2003 tarihinde, 1’inci Ordu Komutanlığı bilgisayarlarında hazırlandığı öne sürülen listelerde, isimlerin yanında ayrıca generallerin sağlık durumları da dahil olmak üzere bazı bilgi ve yorumlar not düşülmüş. Örneğin Korgeneral Dursun Bak’ın karşısında “Kalp Damar Rahatsızlığı +Hipertansiyon” yazıyor.

LANGIRTTAN BAŞKA ŞEYDEN ANLAMAZ

Bazı isimlerin karşısında ise son derece ilginç yorumlar yer alıyor. Bir tümgeneralin isminin karşısına“Langırttan başka bir şeyden anlamaz” notu düşülmüş. Bir korgeneral için ise “Geçimsiz biridir” yazıyor.

BELGELER SAVCIYA BAVULLA VERİLMİŞTİ

Taraf gazetesi tarafından 20 Ocak 2010’da yayımlanan, 5 bin sayfalık doküman ile CD ve DVD’lerden oluştuğu iddia edilen ’Balyoz’ belgeleri savcılığa teslim edildiğinde soruşturma başlamıştı. Belgelerin arasındaki 4 DVD, 21 Ocak’ta Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı’ya teslim edildi. Belgeler ise Taraf muhabiri Mehmet Baransu tarafından 29 Ocak’ta bir bavul içinde savcılığa götürüldü.

211 GENERAL

Listede Dönemin Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök dahil 211 generalin adı var. Özkök’ün karşısında hiçbir işaret ve yorum bulunmuyor. Diğer 210 generalin dağılımı ise şöyle:

99 general (+)

16 general (++)

16 general (+++)

24 general (?)

55 general (-)
 



Bu haber 424 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,708 µs