kehanet gerilimi | " /> kehanet gerilimi | "/>

En Sıcak Konular

Kutsal topraklarda kehanet gerilimi

16 Mart 2010 09:25 tsi
Kutsal topraklarda kehanet gerilimi İsrail-Filistin ihtilafının merkezindeki Kudüs'ün eski kent bölümünde bulunan Hurva (harap) Sinagogu'nun üçüncü kez inşa edilip kurdelasının kesilmesi, kutsal topraklardan eksik olmayan gerilime tuz biber ekti.

Zira ilk kez 1701 yılında inşa edilip 1721’de yıkılmış, 1864’te ikinci kez inşa edildiğinde bir numaralı Aşkenazi sinagogu haline gelmiş, ama 1948’te Arap-İsrail savaşında tekrar yıkılmış olan Hurva üçüncü kez inşa edildiğinde, Yahudi mabetlerinin de bulunduğu Haremüş Şerif’te üçüncü tapınağın inşa edileceğine dair bir kehanet bulunuyor.

Tüm Yahudileri İsrail topraklarında toplayacak Mesih’in gelişinin işareti olacak üçüncü tapınağın inşası için aşırı dinci bir grup polise başvuruda bulunurken, bu Haremüş Şerif’i yıkma girişimi anlamına da geleceğinden Filistinliler alarma geçti.

Müminler taş taşıyacak
Dün akşam sinagog tarihi bir tevrat konulup resmen açıldı, ancak törene Başbakan Benyamin Netanyahu katılmadı. Kuruluş amacı Haremüş Şerif’e üçüncü tapınağı inşa etmek olan Mabet Tepesi Müminleri grubu ise, geçen hafta temel taşını koymak için Kudüs polisine resmen başvurdu. Bu yöndeki kehanet 18. yüzyılda gelmiş geçmiş en etkili hahamlardan olan Vilna Gaon tarafından dile getirilmişti. Polis, Mabet Tepesi Müminleri’nin talebini reddetse de, Filistinliler alarma geçti.
El Fetih örgütünün Kudüs sorumlusu Hatim el-Kadir, ‘İsrail’in yerine tapınak inşa girişiminden kurtarmak’ için tüm Filistinlileri El Aksa Camii’nde toplanmaya çağırdı. Hurva’nın üçüncü kez inşasını ‘provokasyon’ diye niteleyen Kadir, İsrail’i ‘ateşle oynamak’la suçladı. İsrailli polis şefi David Cohen ise, El Aksa’nın tehlikede olduğu yolundaki iddiaları reddedip, Filistinlileri ‘Kudüs’ta zaten gergin ortamı alevlendirmemeleri’ için uyardı.

Yerleşimler tam gaz
İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu dün Washington ile ilişkileri geren Doğu Kudüs’te yerleşim inşaatlarına son sürat devam edeceklerini açıklarken, “Geçmiş 42 yılda olduğu gibi Kudüs’te inşaatlar sürecek” dedi.



Bu haber 974 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,347 µs