En Sıcak Konular

Rakibini kurtaran yüzücüye takdir

15 Mart 2010 18:57 tsi
Sivas'ta üniversite öğrencileri arasında düzenlenen yüzme yarışında bacağına kramp giren arkadaşının boğulma tehlikesi geçirdiğini görünce yarışı bırakarak rakibini kurtaran yüzücü, öğrenim gördüğü üniversite tarafından plaket ve takdir belgesiyle ödülle

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, üniversitenin senato toplantı salonunda düzenlediği basın toplantısında, üniversitelerinde çeşitli alanlarda yaşanan gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Geçen hafta düzenledikleri yüzme şampiyonasında boğulma tehlikesi geçiren öğrencileri Osman Yaraş'ın, diğer öğrencileri Ayhan Tuzlalı tarafından yarış sırasında kurtarıldığını anımsatan Prof. Dr. Dökmetaş, şöyle konuştu:
“Yarışı bırakıp arkadaşını kurtaran öğrencimizi ben huzurunuzda kutlamak istiyorum. Burada ona da bir plaket sunacağız. Spor centilmenliktir. Spor başarı, spor kazanmak. Ama bunların hepsinin temelinde insan var. İnsanın olmadığı, birlikte yaşamanın olmadığı, birlikte yarışmanın olmadığı hiçbir spor spor değildir.”

Tuzlalı'nın yarışmadan ayrılarak yarışmaya devam etmeyerek arkadaşını kurtarmasının takdire şayan bir durum olduğunu anlatan Prof. Dr. Dökmetaş, “Bu sırada öğretim görevlisi Mahmut Karakollukçu arkadaşımızı da kutlamak istiyorum. Bu arkadaşlarımıza bu şekilde eğitim verdikleri için” diye konuştu.

CÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Çimen ise bu cuma günü yapılan yarışlardan sonra fair playe Türkiye'nin ne kadar aç, ne kadar hasret olduğunun ortaya çıktığını belirterek, “Belki bir an için bizler çok önemsemez, sıradan bir davranış gibi algılayabiliriz ama fair play Türkiye'de spor kurulduğundan beri en az yaşadığımız olay. Her gün bir hayli olay görüyoruz” dedi.

FAİR PLAY ÖDÜLÜ İÇİN BAŞVURU YAPILACAK

Ayhan Tuzlalı'nın gösterdiği davranışı yüksek okul müdürü olarak tebrik eden Prof. Dr. Çimen, cumadan bu yana yoğun bir medya ilgisiyle karşılaştıklarını, konuyla ilgili Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi Oktar Tertemiz ile de telefon görüşmesi yaptığını anlattı.

Tuzlalı'nın yaptığı davranışla ilgili Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play ödülü için fair play davranışı kategorisinde başvuruda bulunacaklarını açıklayan Prof. Dr. Çimen, bu ödülün Türkiye çapında olacağını ve 2011 yılında değerlendirileceğini ifade etti.

2010 yılında da Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından kendilerinin müracaatının Uluslararası Fair Play Konseyi'ne sunulacağını ifade eden Prof. Dr. Çimen, şöyle devam etti:
“Bu ödülün değerlendirmesi de 31 Aralık 2010'dan sonra yapılacak. Bu sene değerlendirilmesi gereken en önemli şeylerden bir tanesi bu. Bunu önemsediğini Oktar Tertemiz bana ifade etti. Türkiye'den önce bu şekilde uluslararası bir alanda fair play ödülü alabilecek. Gelecek sene de 2010 yılında olduğu için Türkiye çapında değerlendirmeye alınacak. Ama uluslararası alandaki bu adaylığımız bir anda ön plana çıktı.”

ELVAN ABEYLEGESSE'YE VERİLEN ÖDÜLE ADAY

Oktar Tertemiz'in şimdiye kadarki tecrübesine aktararak olaylar içerisinde bunun çok önemli olduğunu ifade ettiğini bildiren Prof. Dr. Çimen, “Türkiye'den bildiğiniz gibi geçen sene Milli Atlet Elvan Abeylegesse bu ödülü aldı. Trabzonlu bir kızımız daha önce atletizm müsabakalarında almıştı. Kuvvetle muhtemelen Cumhuriyet Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencimiz Ayhan Tuzlalı da bu ödülde yarışacak” ifadesini kullandı.
Konuşmaların ardından Ayhan Tuzlalı'ya Rektör Prof. Dr. Dökmetaş plaketini, Prof. Çimen ise takdir belgesini verdi.
Daha sonra Ayhan Tuzlalı ile yarışlar sırasında kurtardığı arkadaşı Osman Yaraş duygularını dile getirdi.



Bu haber 640 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,294 µs