En Sıcak Konular

'Konuştuklarım doğru değildi'

15 Mart 2010 17:46 tsi
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın kayınbiraderi Faruk Köymen, 2004 yılında eniştesi aleyhine yaptığı açıklamalarda doğruyu söylemediğini kaydetti.

Köymen, Durak aleyhine konuşan Mustafa Tuncel'in de aynı kişiler tarafından kandırıldığını öne sürdü.

Büyükşehir Belediye Meclisinde MHP'li üye Mustafa Tuncel'in iddialarının ardından Seyhan Otelde basın toplantısı düzenleyen Köymen, 2004 yılında kendisinin oyuna getirilerek Durak aleyhine konuşturulduğunu, orada söylediklerinin hiç birinin doğru olmadığını dile getirdi.

Köymen, 2004 yılının Mart ayında Adana'da yayın yapan Kanal A televizyonundaki açıklamasında Aytaç Durak ile ilgili "Bizi yanlış işlerine bulaştırmasın. Biz sanıldığı kadar zengin bir aile değiliz. Farklı şekilde edindiği malları da kızkardeşimin üzerine yaparak bizi toplum önünde küçük düşürüyor. Benim kız kardeşimin geliri nedir ki bu kadar mal sahibi olsun" demişti.

Bunları söylediğini inkar etmeyen Köymen, bazı siyasi partililerin kumpasına gelerek doğruyu söylemediğini bundan da utanç duyduğunu kaydetti. O konuşmasında enflasyon farkını da hesaplayamadığını ifade eden Köymen, kendisinin de babasından, kızkardeşinden ve annesinden kalan 2 bin dönüm arazisinin bulunduğunu ve yıllardır Adana'da vergi rekortmenleri arasında ilk 100 içinde olduğunu ifade etti.

Aytaç Durak döneminde belediyeden iş alıp da zengin olan müteahhidin bulunmadığını iddia eden Köymen, 2004 yılında kendisini kandıranların şimdi Mustafa Tuncel'i aynı oyuna getirdiğini ileri sürdü. AK Partili ve CHP'li meclis üyelerinin kandırmalarıyla Tuncel'in olmayan şeyleri varmış gibi kamuoyuna açıkladığını öne süren Köymen, "Aytaç Durak 1984 yılında başkan seçildikten bir gün sonra babam beni ve kardeşlerimi çağırdı ve üzerimize bir dönüm arazi almamazı söyledi. Gerçekten ne benim ne abimin ne de babam üzerine satın alınarak kaydedilen bir dönüm arazi yok. Aytaç Durak'ın 2000 dönüm arsası yok. 2000 dönüm alanın içinde tarım arazileri de var. Hepsi arsa değil. Söylendiği gibi 2 milyar dolar mal varlığının olması mümkün değil. Zaten bu parayı stokunda bulunduracak bankada yok. " diye konuştu.

Mustafa Tuncel'in çok uzun süredir arkadaşı, dostu ve hatta kendisini aileden biri olarak gördüklerini aktaran Köymen, "Benim düştüğüm hatanın aynısına Tuncel düşüyor. Benim gibi o da hatasını anlayarak doğruyu görecektir." ifadelerini kullandı.

(CİHAN) 



Bu haber 661 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,509 µs