En Sıcak Konular

22 Türk öğrenci sokağa atıldı

15 Mart 2010 17:44 tsi
Avusturya'nın başkenti Viyana'ya okumak için gelen 22 üniversite öğrencisi Türk genci zor durumda. Kira ödemedikleri gerekçesiyle emlak bürosu evlerinin kapılarını kilitledi. Türk öğrenciler 9 gün sokakta yaşamak zorunda kaldı.

Üniversite öğrencileri ev kiralamak için anlaştıkları H.A. adlı Türk kadın ile emlak bürosu arasındaki anlaşmazlık sonucu mağdur duruma düştü. Üniversite eğitimi için Viyana’ya gelen gençler 2- 8 bin Euro arasında değişen depozito ve 3'er aylık kira tutarlarını peşin olarak ödeyerek evlerine yerleşti. 3 ay sonra elektronik kartlarla (çip) girilen evlerinin kapılarının açılmaması sonucu öğrenciler neye uğradıklarını şaşırdı. Çiplerin kira ücretlerinin ödenmediği gerekçesiyle emlak bürosu tarafından devre dışı bırakıldığı saptandı.

Evi kiraladıkları H.A.'ya ulaşan öğrenciler, kiraların düzenli olarak emlak bürosuna ödendiği yanıtını aldı. Öğrenciler dertlerini anlatacak mercii bulamadıkları için 9 gün boyunca sokakta yatmak zorunda kaldı. Polise şikayet dilekçesi veren Türk öğrenciler içeride bulunan arkadaşlarının kapıyı açması sonucu eve girip çıkmaya başlarken, evde ‘nöbetçi' bırakmak zorunda kaldı.

Ev sahibi emlak firması ‘LIFE STYLE Immobilien' depozito ve kiraların ödenmediğini savundu. Öğrenciler ise 22 arkadaşlarının kiralarla birlikte 60 bin Euro ödediklerini belirtirken belgelerini gösterdi. Emlak bürosu evleri Türk gençlerine kiralayan H.A. hakkında dava açtı. Öğrenciler, Kiracıları Koruma Derneği'ne umut bağladıklarını söyledi.

Evleri kiralayan H.A., “Öğrencilerin bu durumuna üzülüyorum. Avukatım ile birlikte hukuk mücadelemizi sürdürüyoruz. Paralar aksatmadan emlak bürosuna ödedim” dedi.



Bu haber 804 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,914 µs