En Sıcak Konular

Mahsur kalan kuzuyu AKUT kurtardı

15 Mart 2010 16:36 tsi
MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde uçuruma düşerek mahsur kalan kuzuyu AKUT ekibi yaptığı operasyonla kurtardı.

Kuzuyu uçurumda tutunduğu kayadan alan AKUT Bodrum Başkanı Sadettin Uslu ve 5 kişilik ekibin yarım saat süren mücadelesini kuzunun sahibi de izledi.

Bodrum'a bağlı Konacık beldesindeki Kocadağ'da çobanlık yapan 38 yaşındaki Süleyman Hakalan'ın otlattığı sürüden ayrılan bir kuzunun bugün sabah saatlerinde uçuruma düşerek kayanın kenarında mahsur kalması üzerine AKUT Bodrum ekibinden yardım istendi. AKUT Bodrum ekibi başkanı Sadettin Uslu ve 5 kişilik ekibin, 30 metrelik uçurumun 10'uncu metresinde bulunan bir kaya üzerinde kalan kuzuya ulaşması yarım saat sürdü. Özel hazırlanan bir düzenek yardımıyla halatlarla aşağı sarkan Uslu ve bir ekip üyesi kuzuyu kurtardı. Hayvanı halatlarla bağlayan ekip, yukarı çekmek yerine aşağı indirdi.

Kuzunun kurtarma operasyonunu bölgede bulunan bir marketin çalışanları da ilgiyle izledi. Bazı çalışanlar, operasyonu fotoğraf makineleriyle görüntüledi. Sadettin Uslu'nun kuzuyu aşağı indirmesiyle de bütün ekip alkışlandı.

Operasyonu izleyen sürünün sahibi Süleyman Hakalan, kuzuların başına çoğu zaman böyle kazalar geldiğini, ancak bu kez düştüğü yer tehlikeli olduğu için AKUT'tan yardım istediklerini söyledi. AKUT Bodrum Başkanı Sadettin Uslu da, 24 saat alarmda bulunduklarını belirterek, “Bizim için insan veya kuzu fark etmez. Haberi alır almaz ekip üyeleri ile hemen harekete geçtik. Titizlikle yaptığımız çalıma sonunda uçurumun kenarındaki kuzuyu kurtarıp yeniden doğal ortamına bıraktık. Bu yılın başında da kayalara çıkan ve inemeyen bir keçiyi kurtarmıştık” dedi.



Bu haber 636 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,652 µs