En Sıcak Konular

AKP'den CHP'ye İzmir ziyareti

15 Mart 2010 13:17 tsi
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Üçyol-Üçkuyular metro hattının 2010 sonuna kadar hizmete gireceğini ifade ettiğini, bu süreyi bekleyeceklerini belirterek, “2010 yılı içerisinde metroyla ilgi

Ömür Kabak, kısa süre önce CHP İl Başkanlığına seçilen Ekrem Bulgun'u ziyaret etti. CHP'nin ilçe kongrelerinden sonra şubat sonunda il kongresini yaptığını hatırlatan Kabak, “hayırlı olsun” ziyaretine geldiğini söyledi.

“DAHA ÖNCEKİ GİTMEMELER KÖTÜ ÖRNEK OLARAK 2009'DA KALSIN”

Siyasi partilerin amaçlarının hizmet etmek olduğunu, Meclis'te grubu bulunan partilerin il başkanlarının bir araya gelmesi gerektiğini belirten Kabak, şunları söyledi:

“Sivil siyasete inanan insanlarız. Sivil siyaset gücünü halktan alıyor ve halka hesap veriyor. Siyaseti o nedenle hem teşvik edilmesi gereken bir şey, hem de takdir edilmesi gereken bir uğraşı olarak görüyoruz.

2009'da birçok il başkanı değişmişti. Ben de 2009'da seçilmiştim. Tabii 2009 seçim yılı olması nedeniyle herhalde biraz gerilimliydi. Böyle ziyaretler olmadı, ama yeni bir yıla girdik, 2010'a girdik. Siz de 2010'da seçilen ilk il başkanı olduğunuz için böyle bir gelenek başlatalım. Daha önceki gitmemeler kötü örnek olarak 2009'da kalsın, 2010'da birbirimizle irtibat kuralım diye düşündüm. Çünkü siyasi partiler millete hizmet etmek için kurulur ve çalışıyoruz. Bu nedenle birbirimizin rakibi değiliz, hele hele düşmanı hiç değiliz. Fikirlerimiz, dünya görüşlerimiz ayrıdır, ama amacımız memlekete hizmet. Hatta bir adımı daha atıp Meclis'te grubu olan partilerin il başkanlarıyla 2-3 ayda bir toplantı yapıp görüş alışverişinde bulunabiliriz diye düşünüyorum.”

CHP İL BAŞKANININ SÖZLERİ

Ekrem Bulgun ise siyasi partilerin birbirleriyle rakip olabileceğini, ancak düşman olmaması gerektiğini söyledi. Siyasi parti il başkanlarının bir araya gelmesinin güzel bir öneri olduğunu belirten Bulgun, şöyle devam etti:

“Anayasamıza göre demokrasinin vazgeçilmez unsuru siyasi partiler. Bu siyaset örgütlü partilerle yapılırsa demokrasi oluyor. Yoksa başka taraflara çekiliyor. O bakımdan siyasette memleket ve millet için gerekli olan, faydalı olan her şey konuşulabilir. Ama bu, medeni ilişkiler içinde olmalı, birbirimize hakaret ederek bir yere varamayız. O bakımdan bu ziyaretinizi çok manalı buldum. Diğer partilerle de konuşup böyle bir birliktelik yaratırsanız ben katılırım. Esasen seçim zamanı rekabet olayları başlayacaktır. Şimdi biz hizmet etmekle doğruları yanlışları söylemekle meşgulüz.”

Bir gazetecinin, belediye başkanlarının geçen pazar bir araya geldiğini, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Ak Parti İl Başkanı Ömür Kabak'ı da davet edebileceklerini söylediğini, böyle toplantılara katılıp katılmayacağını sorması üzerine Kabak, şöyle konuştu:

“Tabii ki memnuniyetle kabul ederim. Demokrasi her şeyden önce konuşabilme ve çözüm üretme sanatı. Eğer ortada bir sorun varsa ve bir çözüm getirmiyorsanız o sorunun bir parçasısınız demektir. Belediye başkanları toplantısına ben de Bayındır Belediyle Başkanımızla birlikte katılırım. İzmir'de belediye başkanları toplantısı CHP toplantısı gibi, tebrik ediyoruz. CHP'yi tebrik ediyoruz, başarı gösterdi. Biz de ona saygı gösteriyoruz.”

METRO

Ömür Kabak, bir başka soru üzerine, metro konusunda 2010 sonuna kadar herhangi bir açıklama yapmayacağını söyledi. Büyükşehir Belediyesinin hazırladığı projelere hükümet olarak da destek verdiklerini belirten Kabak, şunları kaydetti:

“Hepimiz İzmirliyiz, İzmir'e hizmet etmek istiyoruz. İktidarda olan partiler iş yapacaklar, iktidarda olmayanlar da millet adına eksiklikleri ve yanlışlıkları söyleyecekler, belirli bir nezaket içinde tabii. Biz metro konusunda onu yaptık. Yoksa CHP'yi veya Büyükşehir Belediye Başkanını kötülemek gibi bir niyetimiz yoktu. Sadece İzmir'in ihtiyacı olduğu için bunu dile getirdik. Ama bu konuda bir mutabakata varıldı. Sayın Aziz Kocaoğlu, 31 Aralık 2010'da metronun biteceğini söyledi. O nedenle ben artık 2010 yılı içinde metroyla ilgili hiç bir şey söylemeyeceğim. Sadece 31 Aralık 2010'da başkanımızı tebrik ederiz. Belediye ile ilgili açılan davalar bizle ilgili değil, vilayetle ilgili. Son üç yılda 6-7 dava açılmış. Daha önceki 100 dava, belediyeler arasındaki mal paylaşımlarıyla ilgili.”

Bulgun da Aliağa-Menderes hattının güney aksında deneme seferlerinin nisanda, kuzey hattında da denemelerin ağustosta başlayacağını, Aliağa-Menderes demir yolu hattının metro standartlarına çıkarılmasına ilişkin resmi açılışın 9 Eylül veya 29 Ekim'de yapılacağını sözlerine ekledi.

A.A.



Bu haber 536 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,051 µs