En Sıcak Konular

Mehmet Akif Ersoy, Kosova'da anıldı

15 Mart 2010 12:21 tsi
İstiklal Marşı'nın şairi Mehmet Akif Ersoy memleketi Kosova'da düzenlenen törenlerle anıldı.

İstiklal Marşı'nın kabulünün 89'uncu yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü nedeniyle Filizler Türk Kültür ve Sanat Derneği, ‘İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması' düzenledi. Kosovalı Türkler'in ağırlıkta olduğu Prizren'de düzenlenen yarışmada bu yıl ilk kez Yunanistan Batı Trakya, Bulgaristan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Makedonya’dan yarışmacı ve misafirler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, dış ülkelerden gelen misafirler konuşma yaparak, Kosova'da bulunmaktan ve Türkiye Cumhuriyeti'nin milli marşını yazan Kosovalı şair Mehmet Akif Ersoy’u Balkanlar'da anmaktan duydukları mutlu olduklarını söyledi. Kosova Demokratik Türk Partisi-KDTP Genel Başkanı ve Çevre ve Alan Planlama Bakanı Mahir Yağcılar, Ersoy'un Kosova kökenli olduğunu yazdığı müthiş eserin Türklüğü ve Türkçe'nin var olmasını sağlama yolunda önemli noktayı oluşturduğunu vurguladı.
Yunanistan’ın İskeçe Müftüsü Ahmet Mete de, Batı Trakya’dan kucak dolu sevgiler getirdiğini söyledi. Müftü Mete'nin konuşmasının ardından 5- 12 yaşındaki ilköğretim okulu öğrencileri İstiklal Marşı'nı en iyi okumak için çaba harcaoı. Yarışma sonunda İstiklal Marşı'nı en iyi Danyol Paçolar okudu.

Bu yıl dördüncüsü gerçekleşen “İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışmasıöna, Çevre ve Alan Planlama Bakanı Mahir Yağcılar, Milletvekilleri Müfera Şinik, Nezire Emruş ve Enis Kervan, Tarım, Orman ve Kırsal Gelişme Bakan Yardımcısı Fikrim Damka, Yunanistan’ın İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, KDTP Prizren Şube Başkanı Orhan Lopar, Kosova Türk Tabur temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.



Bu haber 605 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,125 µs