En Sıcak Konular

'Çocuk yapmayan CHP'lilere çıkıştı

15 Mart 2010 08:03 tsi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bihlun Tamaylıgil, parti ilkelerine karşı çıkışın perde arkasını anlatırken, çocuk sahibi olmayan CHP'lileri suçladı, 'Türkiye 70 milyon olurken CHP bu dönüşümde hatalar yaptı' dedi.

Kurtuluş Savaşı'ndan sonra ciddi bir demografik değişimin yaşandığını ancak CHP'lilerin buna engel olamadığını söyledi. Partisinin Bakırköy İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen "CHP'li olmak" başlıklı seminerde konuşan Tamaylıgil, nüfusun 13 milyondan 70 milyona çıktığını hatırlattı. Bu dönüşüm sırasında hata yaptıklarını vurgulayan İstanbul milletvekili, "CHP'li olmak güzel de Cumhuriyet Halk Partililerin bir suçu var. Nedense çocuk sahibi olmadılar." dedi.

Savaştan sonra oluşan nüfus yapısı ve bu yapının şehirlere yerleşmesiyle yeni oluşan dengeleri anlatan CHP Genel Başkan Yardımcısı, yeni duruma uygun politikalar üretilemediğini ve CHP aydınlığının topluma aktarılamadığını savundu. Tamaylıgil, "Demografiye bakın savaştan sonra oluşan nüfus. Cumhuriyet'in uygulamalarının başlamasıyla değişen köy ve kentlerdeki nüfus yapısı o nüfus yapısının üzerinde çocuk sayısı. Aslında CHP'li olmak çok güzel de CHP'lilerin bir suçu var. CHP'liler nedense çocuk sahibi olmadılar. Yani CHP ilkeleri, o aydınlığını paylaşacak bir sahiplenmeyi oluşturacak bir demografik yapı değişikliğine karşı biraz seyirci kalındı diye düşünüyorum. Nüfus 13 milyondan bugün 70 milyon." şeklinde konuştu.

Seminerde söz alan ve 1970'ten beri parti içinde bulunduğunu söyleyen bir partili ise parti tabanı olarak gece gündüz çalıştıklarını ancak CHP üst yönetiminin örgütüne güvenmediğini söyledi. Bihlun Tamaylıgil'e "Önce bize güvenin hanımefendi." diyen partili, CHP'nin, ülkede oluşturmayı düşündüğü güzel düzeni önce parti içinde demokratik mekanizmaları tam çalıştırarak kendi içinde kurmasını istedi. Tamaylıgil de yaşanan sıkıntıların mevcut tüzükten kaynaklandığını öne sürdü.

zaman



Bu haber 722 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,043 µs