En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu'ndan ağır sözler!

12 Mart 2010 22:45 tsi
CHP Grup Başkanvekili Kılıçdaroğlu: AK Parti, devletin kadrolarını ele geçirmek istiyor

CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Narlıdere Belediye Başkanlığı'nın düzenlediği 'siyaset ve yolsuzluk' konulu panele katıldı. Yargıyı, Hükümeti ve Başbakanı hedef alan Kılıçdaroğlu, Başbakan'a 'kalpazan', Maliye bakanına 'naylon faturacı', Adalet Bakanına da 'Ali Dibocu' benzetmesi yaptı. Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin 'devletin kadrolarını ve devleti ele geçirmek istediğini' iddia etti. Başbakanın Danıştay'a ilişkin 'Gelsin, Danıştay yönetsin'' şeklinde konuşmasına Kılıçdaroğlu "Bu sözler, tipik olarak yargıya müdahaledir." dedi.

Kılıçdaroğlu, Narlıdere Belediyesi ile Türkiye Parlamenterler Birliği İzmir Şubesi'nin Narlıdere Kültür Merkezi'nde düzenlediği panele İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ve 12 ilçe belediye başkanı katıldı. Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin rayından çıkmış bir tren gibi gittiğini", CHP olarak bu treni rayına oturtacaklarını kaydetti. Kılıçdaroğlu "AK Parti devletin tüm kadrolarını ve devleti ele geçirmek istiyor. Türkiye'yi ağır adımlarla, hatta bazı yazarların deyişiyle koşar adımlarla faşizme götürmek isteyen bir parti görünümünde. Partilerinin adında ak olabilir ama asla ak değiller, aklıkla alakaları yok, AK Parti değil, kara parti." şeklinde konuştu.

Demokrasilerde vatandaşlarını özgürce sorgulama hakları olduğunu, bu yapılamıyorsa siyasetin kirlerinden arındılamayacağını belirten Kılıçdaroğlu, bir tünele 1 milyar dolar para gömüldüğünü, soğukhava deposu olarak kullanıldığını, bunun da demokrasinin oturmadığına işaret olduğunu iddia etti. Gerçek demokrasinin yerleştiği toplumlarda, yolsuzluk ve siyaset sözcüklerinin yan yana gelemeyeceğini, yolsuzlukların önündeki en büyük engelin ise bilinçli ve ödediği vergilerin hesabını soran vatandaşlar olacağını belirten Kılıçdaroğlu, kamu kaynaklarının çıkar olarak kullanılmasının yerleşmiş demokrasilerde mümkün olamayacağını kaydetti.

Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir konuşmasında 'Ben de Kunta Kinte'ydim' benzetmesine dediğinerek "Bizim bildiğimiz Kunta Kinte, hiçbir zaman varlıklı olmadı, haklarını arayarak, mücadele ederek bir yerlere geldi. Başbakan'ın Rize'den Kasımpaşa'ya geldiğinde, futbol oynayacak ayakkabı alacak parasının olmadığını kendi arkadaşları anlatıyor. Şimdi Başbakan, dünyanın en zengin, en varlıklı başbakanları arasında. Anladığımız kadarıyla, bu varlıklanan, köşeyi dönen bir Kunta Kinte." dedi.

Başbakan Erdoğan'ın, Ankara Büyükşehir Belediyesinin bir uygulamasına yönelik kararını eleştirirken, Danıştay'a ilişkin 'Gelsin, Danıştay yönetsin' şeklinde konuşmasını Kılıçdaroğlu, "Bu sözler, tipik olarak yargıya müdahaledir. Kararı beğenmeyebilirsiniz, kararı eleştirebilirsiniz, ama kurumu eleştiremezsiniz. Başbakan hukuk dersi almalı, hukuk bilmeyen bir başbakanın ülkeyi sağlıklı yönetmesi mümkün değildir." dedi. Sayıştay'ın siyasallaştırıldığını, bu nedenle usulsüz uygulamaların denetlenmesinin zorlaştığını iddia eden Kılıçdaroğlu, din ve etnik kimlik üzerinden siyaset yapılmasını da yanlış bulduklarını söyledi.

Panel sonunda vatandaşların sorularını da cevaplayan Kılıçdaroğlu, "TRT iktidarın borazanı oldu diye şikayet ediyoruz, neden şikayet ediyoruz, çünkü TRT bizim vergilerimizle çalışıyor, çalışanların parasını biz veriyoruz, ama o iktidara borazanlık yapıyor. Biz CHP olarak TRT'nin programlarına çıkmıyoruz. Size de tavsiyem, TRT'yi hiç izlemeyin, TRT diye bir kurum yok, onun adı biliyorsunuz Tayyip Radyo Televizyon." şeklinde konuştu.

Bazı medya patronlarının siyasete doğrudan müdahale ettiklerini ileri süren Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde patronları ihalelere sokmayacaklarını söyledi. Vatandaşların 'Silivri'de yaşananlar hakkındaki görüşünüz nedir?' sorusunu ise Kılıçdaroğlu, "Silivri olayı bir siyasi mahkemedir, orada normal bir hukuk süreci yok. Orada bedel ödeyenler, bu ülkenin gönlünde farklı yerdedir. Unutmayalım, her karanlığın bir sabahı vardır" dedi.

Başka bir soru üzerine Kılıçdaroğlu, 'Kimseyi oy vermez diye ötelemeyin' şeklinde konuşarak varoşlara kadar gidip anlatmalarını, sandıklara sahip çıkmalarını da istedi. Panel sonunda Kılıçdaroğluna, Aziz Kocaoğlu tarafından plaket verildi.

cihan



Bu haber 679 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,228 µs