En Sıcak Konular

Bilge Köyü katliamında yeni gelişme

12 Mart 2010 17:24 tsi
Bilge Köyü'ndeki katliamı gerçekleştirdikleri iddia edilen sanıkların, kendi çocuklarını olay öncesi bir evde toplayarak koruma altına aldığı iddia edildi. Köy muhtarı katliam planı içinde 4 kişinin daha bulunduğunu ileri sürdü.

Bilge köyü muhtarı Abdurrahman Çelebi, katliam planı içinde 4 kişinin daha bulunduğunu ileri sürdü.

Bilge köyünde 44 kişinin öldürüldüğü katliamla ilgili açılan davanın 6. duruşması Çorum Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Tutuklu 8 sanık, Çorum Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşma için saat 08.50'de yoğun güvenlik önlemleri altında cezaevine ait araç ile Adalet Sarayı'na getirildi. Bilge köyü muhtarı ile 3 mağdur yakınının da katıldığı duruşma saat 10.20'de başladı ve 45 dakika sürdü. Duruşma, Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) "zorunlu kapalılık" başlıklı 185/1. maddesi gereğince kapalı yapıldı. Duruşmada cumhuriyet savcısının, toplam 13 sanık hakkında mütalaa vermek için dosyayı istediği öğrenildi. Mahkeme heyeti duruşmayı 12 Nisan'a erteledi.

Herhangi bir tahliyenin çıkmadığı duruşma sonunda sivil polisler nezaretinde adliyeden ayrılan Bilge köyü muhtarı Abdurrahman Çelebi, katliam gecesi ile ilgili ilginç bir ayrıntıyı açıkladı. Tutuklu sanıkların dışında katliamla ilgili olduklarını ileri sürdüğü 4 kişinin daha bulunduğunu söyleyen Abdurrahman Çelebi, "Bu olayın içinde olan insanları isim isim biliyoruz. Bunlar A.Ç, oğlu A.Ç, S.Ç ile tutuklu sanıklardan M.S.Ç'nin eşi G.Ç'dir. G.Ç, olay gecesi saat 20.00'de ailenin çocuklarını bir eve toplamış ve 15 dakika sonra katliam gerçekleştirilmiştir. Bu bilgi şu ana kadar medyaya yansıtılmadı. Tüm ailenin yaklaşık 35-40 çocuğunu bir eve toplamışlar ve av tüfeği ile koruma altına almışlar. Biz bunları mahkeme heyetine de ilettik." dedi.

KATLİAMIN YILDÖNÜMÜNDE CEZALARIN AÇIKLANMASI BEKLENİYOR

Bilge köyünde 4 Mayıs 2009'da meydana gelen katliamın ardından tutuklanan sanıkların yargılanmasına Çorum'da devam ediliyor. Katliam davasının duruşması aylık olarak yapılıyor.

Bugünkü duruşmada 13 sanık hakkında mütalaa vermek için dosya istendi ve duruşma 12 Nisan'a ertelendi. 12 Nisan'daki duruşmanın ardından son duruşmanın mayıs ayında yapılacağı belirtiliyor. Katliamın yıldönümü olan mayıs ayında tutuklu sanıkların cezalarının açıklanması bekleniyor.

CİHAN

 



Bu haber 659 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,164 µs