En Sıcak Konular

Tramvay protestosu

12 Mart 2010 15:51 tsi
Merter-Bağcılar tramvay hattında meydana gelen kazada hayatını kaybeden öğrenciler için eğitim gördükleri Bahçelievler Kemal Hasoğlu Lisesi'nde tören düzenlendi.

Törene katılan Bahçelievler Kaymakamı Şevket Cinbir, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Hayatını kaybeden öğrencilere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralı öğrenciye ise acil şifa dileyen Cinbir, öğrencilerin emniyetli bir şekilde eğitim görmeleri için gerekli tedbirleri aldıklarını belirtti.

Edirnekapı Mezarlığı'nda Mehmet Akif Ersoy için düzenlenen anma töreninde İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileriyle bir araya geldiğini ifade eden Cinbir, “Belediyemiz, bu okulun önüne üst geçit yapılıp yapılmamasıyla ilgili en kısa zamanda teknik çalışma yapacak” dedi.

Okulun önünde sinyalizasyon sistemi bulunduğunu ve öğrencilerin yıllardır burayı kullandığını kaydeden Cinbir, şöyle konuştu:

“Çocuklarımızın bu noktada eğitilmeye ihtiyacı var. Sinyalizasyon sisteminin olduğu yerden geçselerdi bu kaza yaşanmayabilirdi. Ancak okulun çevresindeki kaldırımların da çok dar olduğunu göz önünde bulunduralım. Burada, okulun bahçesine giriş çıkışı olan bir üst geçit yapılabilir. Bu konuda ilgili mercilerle görüşmeye başladık.”

Basın mensuplarının, sinyalizasyon sisteminin olduğu yöndeki okul kapısının kapalı olduğuna ilişkin iddiaları hatırlatması üzerine Cinbir, “Soruşturma devam ediyor” dedi.

“Kazayla ilgili çocukları mı suçluyorsunuz?” şeklindeki soruya da Cinbir, “Hayır, çocuklarımızı suçlamıyorum. Bu bir kazadır. Netice itibarıyla kazadan almamız gereken dersler vardır. Alınması gereken artı tedbir varsa alırız” yanıtını verdi.

“Okulun önüne üst geçit yapılması konusunda öğrenci velilerinin resmi bir talebi oldu mu?” şeklindeki soruya da Cinbir, “Okuldan veya öğrenci velilerinden resmi bir başvuru yok. Okullarımızın çevresinde çocuklarımızın hangi tehlikelerle karşı karşıya olduğunun farkındayız. Zaten zaman zaman okullarımıza gidip geliyoruz. Bu bir kazadır. Bunu küçümsemiyorum. İki evladımızı kaybettik. Ekstra almamız gereken bir tedbir varsa alırız” diye konuştu. Kaymakam Cinbir'e okulun önüne üst geçit yapılmasını isteyen bazı vatandaşlar tepki gösterdi.

Okul öğrencilerinden birinin yakını olan Mehmet Çiftçi'nin, “Neden buraya üst geçit yapılmıyor?” diye bağırması üzerine Cinbir, “Şov
yapmayın. Buyurun gelin, sıkıntınızı anlatın. Arkadan her bağırana cevap verirsek, kusura bakmayın... Buyurun gelin, anlatın, konuşalım” dedi.

Çiftçi'nin “Cevap vereceksiniz tabii, ben vatandaşım” demesi üzerine Şevket Cinbir, bütün öğrenci velilerinin, vatandaşların sorunlarla ilgili kendisini ziyaret edebileceğini söyledi.

TÖREN

Kazada hayatını kaybeden Denis Tekin'in cenazesi Adli Tıp Kurumundan alınarak, eğitim gördüğü Bahçelievler Hasoğlu Lisesi'ne getirildi.

Tekin'in cenazesi, araçtan öğretmenleri tarafından alınıp bir süre eller üzerinde taşındıktan sonra okul bahçesinde hazırlanan yere getirildi.

Törende öğrencilere ve velilere hitaben bir konuşma yapan Bahçelievler Kaymakamı Şevket Cinbir, “Okulun önüne üst geçit istiyoruz” diyen bazı kişilerce alkışlanarak protesto edildi.

Bunun üzerine Cinbir, Büyükşehir Belediyesi yetkileriyle yaptığı görüşmeyi anlatarak, bu konuda gerekli çalışmaların başlatıldığını kaydetti.

Okul Müdürü Eyüp Gülmez de çok üzgün olduklarını dile getirerek, ölen öğrencilere Allah'tan rahmet, yaralı öğrenciye de acil şifa diledi.

Saygı duruşunda bulunulması ve Tekin için öğretmenleri ile arkadaşlarından helallik alınmasının ardından tören sona erdi.

Tekin'in cenazesi İskenderun'a gönderilmek üzere arkadaşları ve öğretmenleri tarafından yeniden araca konuldu.

Cenaze aracının okul bahçesinden ayrıldığı sırada öğrenciler ile öğretmenlerin gözyaşlarını tutamadığı, Tekin'in bazı arkadaşlarının da fenalaştığı görüldü.

-CADDEYİ TRAFİĞE KAPATTILAR-

Öte yandan, okulun bahçesinde toplanan öğrenciler, törenden önce, buradan topluca çıkıp “Hepimiz kardeşiz”, “Susma sustukça sıra sana gelecek” şeklinde sloganlar atarak Mehmet Akif tramvay durağına geldi. Mehmet Akif Ersoy Caddesi'ne ve tramvay yoluna oturan çok sayıda öğrenci bir süre caddeyi ve tramvay yolunu trafiğe kapattı.

Öğrenciler, Denis Tekin'in cenazesinin okul bahçesine getirileceğinin anons edilmesi üzerine okula döndü.

A.A.



Bu haber 702 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,514 µs