En Sıcak Konular

Atalay: Türkiye normalleşiyor

12 Mart 2010 12:24 tsi
Abant Platformu'nun Ankara'da "Yeni Bir Toplumsal Mutabakat İçin Demokratikleşme" konulu toplantısı başladı.

 Ankara Rixos Otel'deki toplantının açılışında konuşan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, hükümetin önceliğinin demokratikleşme olduğunu söyleyerek, Anayasa değişikliğinin gündemde olduğu bir dönemde böylesi bir toplantının düzenleniyor olmasının son derece anlamlı olduğunu belirtti. ''Biz çok umutluyuz, Türkiye normalleşiyor'' diyen Bakan Atalay, "Toplumumuzun gündeminde olan demokrasiyi geliştirme adına böyle bir platform düzenleniyor. Bazı önemli tasarıların Meclis'e taşınacağı ortamda böyle bir toplantı verimli olacaktır." dedi.
 
''Bizim önceliğimiz demokratikleşme'' diyen Atalay, "Bütün programlarımızda ekonomiyi değil sosyal sorunları başa aldık" diye konuştu.

Bakan Atalay, demokratik açılım konusunda ise ''Demokratik açılım süreci kararlı bir şekilde devam ediyor. Kararlı, cesaretli olmak çok önemli. Konuşulmadan tartışılmadan mesafe alınmaz. Duygusal tepkiler azaldı, daha rasyonel yaklaşılıyor. Bizleri hain ilan edenler oldu. Sürece iki parti dışında temelde karşı çıkan yok. CHP ve MHP'liler de eleştirileceksiniz. Engellediğiniz ve provoke ettiğiniz için. Türkiye bölünmez korkmayalım. Artık Türkiye eski Türkiye değil." değerlendirmesinde bulundu.

Ankara'da iki gün sürecek toplantıda, daha önce de 'Demokrasi ve Demokratikleşme' başlığıyla benzer toplantılar organize eden Abant Platformu, ülke gündemindeki demokratikleşme çalışmalarını masaya yatırdı. İki gün sürecek olan kapsamlı toplantılarda "demokratikleşme gayretlerine katkıda bulunmak ve devam eden demokratikleşme sürecinin hukuki, sosyal, siyasal, kültürel, tarihi ve uluslar arası ilişkiler çerçevesine vurgu yapmak" hedefleniyor.

Abant Platformu Yönetim Kurulu Dönem Başkanı Prof. Dr. Levent Köker'in yapacağı açılış konuşması ile başlayan toplantının açılış bölümü katılımcıları arasında siyaset dünyasından İçişleri Bakanı Prof. Dr. Beşir Atalay, DSP Genel Başkanı Masum Türker, SP Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, DP Eski Genel Başkanı Süleyman Soylu ve çok sayıda milletvekili, iş dünyasından Hak-İş Başkanı Salim Uslu yer aldı.

Akademik ve entelektüel çevreden Prof. Dr. Baskın Oran, Prof. Dr. Mümtaz'er Türköne, Prof. Dr.Arus Yumul, Prof. Dr.Mithat Sancar, Prof. Dr.Hüseyin Hatemi, Prof. Dr.Eser Karakaş, Prof.Dr. Ali Yaşar Sarıbay, Prof.Dr. Süleyman Seyfi Öğün, Doç. Dr.Osman Can, Doç.Dr. Ferhat Kentel toplantıda birer konuşma yapacak.

Toplantılar ve kapanış bildirisi Mehtap TV'den de canlı yayınlanacak.

cihan



Bu haber 560 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,954 µs