En Sıcak Konular

İngilizlerin prestij ödülüne Gül de aday!

10 Mart 2010 22:13 tsi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İngiltere'nin önde gelen düşünce kuruluşlarından Chatham House tarafından, 2010 yılı ödülü için aday gösterildi.

Chatham House, her yıl bir ülkeden devlet yetkilisine, "uluslararası ilişkilerin gelişimine sağladığı katkılarından" dolayı ödül veriyor.

Düşünce kuruluşu, bu yıl Cumhurbaşkanı Gül'ün yanı sıra Fransa Maliye Bakanı Christine Lagarde ve Hırvatistan Cumhurbaşkanı Stipe Mesiç'i de aday gösterdi.

Oylama, Chatham House'un internet sayfasından (www.chathamhouse.org.uk) 15 Mart 2010 tarihine kadar yapılabilecek. Ödül ise sonbahar aylarında Londra'da verilecek.

2004 yılından bu yana verilen "Chatham House ödülünü" geçen yıl Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, 2008 yılında ise Gana Cumhurbaşkanı John Kufuor almıştı.

Chatham House, bu yılki ödülüyle ilgili üç adayını tanıttığı internet sayfasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile ilgili şu ifadelere yer verdi:

"Abdullah Gül, Türkiye'de ve uluslararası anlamda uzlaşma ve barış için, ayrıca Türkiye'nin son yıllarda attığı olumlu adımlarda önemli bir şahsiyet oldu. Gül, Türkiye'nin Orta Doğu ile bağlarının derinleştirilmesi, Irak'taki sorunlu grupları uzlaştırmak ve Afganistan ile Pakistan liderlerini bir araya getirmek için çalıştı."

Cumhurbaşkanı Gül'ün, ayrıca Kıbrıs sorunu, AB ile ilişkiler, Türkiye-Ermenistan ilişkileri gibi konulardaki önemli ve yapıcı çabalarından ve rolünden bahsedildi.

aa



Bu haber 737 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,081 µs