En Sıcak Konular

Ermeni iddiaları şimdi de İsveç'te

10 Mart 2010 20:25 tsi
İsveç'te çeşitli partilere mensup milletvekillerinin hazırladığı, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını içeren bir öneri, yarın İsveç meclisinde görüşülecek.

İsveç Parlamentosu Dış İlişkiler Komisyonunda 2 Martta görüşülen ve komisyon üyelerinin reddedilmesi yönünde oy kullandıkları öneri, görüşülmek üzere yarın meclis genel kuruluna getirilecek.

Muhalefetteki sol partiler; Sosyal Demokrat Parti, Sol Parti ve Çevre Partisinin desteklediği öneriyle ilgili olarak AA'ya açıklama yapan Türkiye'nin Stockholm Büyükelçisi Zergün Korutürk, ''Bu öneri, İsveç Parlamentosunda bulunan ve çeşitli partilere mensup milletvekilleri tarafından 2008 yılında hazırlandı. Meclis iç tüzüklerine göre, yeni seçimden önce meclise sunulan bütün tasarı ve öneriler meclis genel kuruluna getiriliyor ve görüşülüyor. Bu tasarı da 2008 yılından bu yana bekleyen bir öneri'' dedi.

Hükümet ortağı sağ blok partilerinin öneriye karşı çıktığını hatırlatan Büyükelçi Zergün Korutürk, ''Sol Partiler öneriye sahip çıkıyor ve destekliyorlar'' diye konuştu.

Önerinin kabul edilmesi halinde iki ülke ilişkilerinin zarar göreceğini kaydeden Korutürk, önerinin Meclis genel kurulundan geçeceğini sanmadıklarını, ancak risk bulunduğunu söyledi.

Öneriye karşı çıkan hükümet ortağı sağ partilerin öneriye ret oyu verilmesi için aralarında protokol imzaladıkları bildirildi.

Bu arada, oylamada ret oyu verecek hükümet ortağı partilerin meclisteki sandalye sayısı 178, öneriyi savunan ve kabul edilmesi için oy kullanacak olan 3 sol partinin sandalye sayısı ise 171. Önerinin kabul edilebilmesi için 175 oyun yeterli olduğu kaydedildi.

Ayrıca, öneriye destek veren grupların dernekleri, üyelerini, önerinin görüşüleceği İsveç meclisine davet ederken, Türk dernekleri de üyelerinden, tasarının reddedilmesi için milletvekillerine e-posta göndermelerini istedi.

aa



Bu haber 551 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,431 µs