Lavrov ABD'yi uyardı: Bizi test etme | " /> Lavrov ABD'yi uyardı: Bizi test etme | "/>

En Sıcak Konular

Lavrov ABD'yi uyardı: Bizi test etme

10 Mart 2010 18:27 tsi
Lavrov ABD'yi uyardı: Bizi test etme İran'ın orta vadede Avrupa ya da ABD'yi vuracak füzelere sahip olmasının mümkün olmadığını savunan Moskova, ABD'nin füze kalkanı ile ilgili çalışmalarına sert karşılık verdi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'nin füze kalkanı ile Rusya'nın nükleer caydırıcılık kapasitesini tehdit etmesine izin vermelerinin mümkün olmadığını söyledi. Rusya ve ABD aralık 2009'da süresi dolan stratejik silahlarda indirim anlaşmasının (START-1) yenilenmesi için Cenevre'de görüşmelere yeniden başladı.

Lavrov açıklamasında, "ABD yönetimi füze kalkanı ile ilgili programın hedefinin Moskova olmadığını söylüyor. Ancak, füze savunma sistemleri ile ilgili yaklaşımlarımız sözlere değil, askeri ve teknik sonuçlara dayanmalı. Rusya'nın nükleer caydırıcılık potansiyelini zayıflatacak herhangi bir füze savunma sistemini kabul etmemiz mümkün değil." ifadelerini kullandı. Lavrov dün yaptığı açıklamada da yeni anlaşmada sadece saldırı değil savunma silahlarının da birlikte yer alması gerektiğini ifade etmişti. Moskova füze kalkanı ile nükleer silahlarda indirim anlaşması arasında bağ kurulmasını savunuyor.

ABD'nin Polonya ve Çek cumhuriyetleri yerine Bulgaristan ve Romanya ile füze kalkanı programını görüşmesine Moskova karşılık vermişti. Rusya NATO büyükelçisi Dmitri Rogozin "ayı inin kuşatmaya çalışıyorlar" eleştirisi getirirken, Rusya Savunma Bakanı Anatoli Serdyukov da Avrupa'nın ortasında yer alan Kaliningrad şehrine nükleer başlık taşıyabilen İskender füzelerini yerleştirebilecekleri uyarısında bulunmuştu.

İRAN ABD VE AVRUPA'YI VURACAK FÜZELERE SAHİP OLAMAZ

İran tehdidine karşı füze kalkanı programının devam ettirilmesini eleştiren Lavrov, "İran mevcut durumda ABD ve Avrupa ülkelerine vuracak herhangi bir füzeye sahip olması mümkün değil. Öngörülebilir bir zaman diliminde de bu gerçekleşemez." hatırlatmasında bulundu.

Lavrov konuşmasında Rusya'nın kısa sürede Dünya Ticaret Örgütü üyeliği ile ilgili süreci de tamamlamak istediğini söyledi.

cihan



Bu haber 848 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,950 µs