En Sıcak Konular

Adalet Bakanı'nan MHP'ye ziyaret

10 Mart 2010 16:44 tsi
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, kamuoyunda “taş atan çocuklar düzenlemesi” olarak bilinen Terörle Mücadele Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı ile ilgili bilgi vermek üzere MHP Grubunu ziyaret etti.

Ergin, daha sonra Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya ile bir araya geldi.

Ergin, beraberindeki Ak Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ ile MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır'ı makamında ziyaret etti.

Basına kapalı görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan Ergin, tasarıyla ilgili talep ve beklentileri konuştuklarını, getirdikleri bilgi notunu ilettiklerini söyledi. Ergin, gazetecilerin sorularına “Gruplarımızın getirmiş olduğumuz çalışmayla ilgili görüşlerini aldıktan sonra daha sağlıklı şeyler söylemek doğru olacak” yanıtını verdi.

MHP Grup Başkanvekili Şandır ise kendilerine iletilen dosya üzerinde çalışma yapacaklarını belirterek, “Bu bir toplumsal soruna dönüşmeden gereken tedbirleri almak sayın iktidarın sorumluluğundadır. Yasama olarak, parlamento olarak da buna her parti katkı vermek durumundadır. MHP olarak biz bu konuda bir çalışma yapacağız. Önceden söylemiş olduğumuz sözlerimiz var. Tekliflerimizi sunacağız. Sonuç itibariyle ülkemiz ve toplumumuz yeniden yeni bir gerginliğin içerisine düşmemelidir. Bu çocuklar, yalnız cezalandırılmak değil, bu çocuklar topluma yeniden kazandırılmalıdır. Bu amaçla doğru biz düzenleme yapılmasını arzu etmekteyiz” diye konuştu.

KOMİSYON, HAFTAYA GÜN BELİRLEYECEK

Ergin, Mecliste grubu bulunan partilerin Grup Başkanvekilleri ile yaptığı görüşmeleri tamamlayarak, Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya'yı makamında ziyaret etti.

Kamuoyunda “taş atan çocuklar düzenlemesi” olarak bilinen tasarının Adalet Komisyonu gündeminde sırasını beklediğini anımsatan Ergin, MHP'nin yaptığı çalışmanın tamamlanmasının ardından Komisyonun tasarıyı gündeme almasını temenni ettiklerini söyledi. Ergin, “Elbette ki siyasi partilerimizin değerlendirmelerini aldık. Bu değerlendirmeler doğrultusunda kendi çalışmamızı yapacağız. MHP'nin çalışmalarının sonucu ortaya çıkıncaya kadar bir müddet beklemeyi uygun görüyoruz” diye konuştu.

Ergin, Anayasa değişiklik teklifiyle ilgili soruları cevapsız bıraktı.

Adalet Komisyonu Başkanı İyimaya ise Komisyonun, tasarıyla ilgili ön çalışmasını tamamlandığını belirterek, önümüzdeki hafta toplanarak tasarıyı gündeme alacakları tarihi belirleyeceklerini bildirdi.İyimaya, “Komisyonun toplantı gününü tayin etmem mümkün değil. Gelişmeleri değerlendireceğim. Bütün partilerimiz belli bir noktaya gelmiş durumda. Önümüzdeki hafta hangi gün toplanacağımızı kararlaştıracağız” diye konuştu.

A..A



Bu haber 630 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,768 µs