En Sıcak Konular

Gündoğdu: Anayasa yenilenmezse...

10 Mart 2010 16:27 tsi
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, yaşanan ekonomik, politik, sosyal krizlerin ve kaosların kaynağının 1982 Anayasası olduğunu belirterek, "Anayasa beklentisini karşılamazsak çatışma ve tartışmalar devam edecek." dedi.

Gündoğdu, sivil ve demokratik yeni bir anayasanın yürürlüğe girmesiyle yaşanan tartışmaların sona ereceğini, yeni tartışmaların oluşmasının da önüne geçileceğini vurguladı.

Kırıkkale'de ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya gelen Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, daha sonra sırasıyla Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız'ı, Vali Hakan Yusuf Güner'i, Belediye Başkanı Veli Korkmaz'ı, Sağlık İl Müdürü Ergül Demiral'ı, Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimi Osman Acar'ı, İl Müftüsü Osman Şarklı'yı, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker'i ziyaret etti. Ziyaretlerinin ardından Memur-Sen Genişletilmiş İl Divan Toplantısı'na katıldı.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, ziyaretleri sırasında yaptığı konuşmalarda, insan haklarını evrensel hukuk ilkeleriyle şekillendiren ve teminat altına alan demokratik hukuk devletinin varlığını önemsediklerini dile getirdi. Ülkenin son günlerde dozu daha da artan bir şekilde kurumlar arası iş birliğini ve ilişkilerini zedeleyecek yetki tartışmalarına sahne olduğunu ifade eden Ahmet Gündoğdu, milletin, huzur ve refahı için birlikte çalışmalarını beklediği kurumların çatışmalarına seyrettiğini ifade etti. Milleti ve devleti bu girdaptan kurtarmanın yolunun belli olduğuna işaret eden Gündoğdu, "Kurumlar arası yetki ve görev tartışmaları, son yıllarda ısrarlı ve kararlı şekilde vurguladığımız gibi kuvvetler ayrılığı ilkesini merkeze alacak yeni bir hukuksal düzenleme ile, daha açık bir ifade ile yeni bir anayasa ile aşılabilir. Türkiye'de yaşanan ekonomik, politik ve sosyal krizlerin ve kaosların kaynağı, bizatihi 1982 Anayasasıdır. Sivil ve demokratik yeni bir anayasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte yaşanan tartışmalar sona erecek, yeni tartışmaların oluşmasının da önüne geçilecektir." dedi.

Yeni anayasa konusu gündeme getirildiğinde, demokratik bir anayasanın var edilmesinden kaygı duyan kimi çevrelerin, sakin ortam ve geniş tabanlı toplumsal uzlaşma olması gerektiğinin sürekli altını çizdiğini hatırlatan Gündoğdu, sözlerine şöyle devam etti: "Oysa, darbe ürünü mevcut anayasa, ülkemizde sakin ortam ve geniş tabanlı toplumsal uzlaşma sağlamayı imkansız hale getirmiştir. Mevcut anayasa, toplumun uzlaşma yeteneğini köreltmiştir. Milletin yeni anayasa talebinin arka planındaki en önemli nedenlerden biri de darbe dayatması 82 Anayasası'nın yok ettiği uzlaşma yeteneğini yeniden kazanmaktır. Bu nedenle, yeni bir anayasa yapmak için uzlaşma sağlanmasını beklemekten vazgeçmeli, sorunları toplumsal uzlaşmayla çözmenin zeminini oluşturan yeni bir anayasayı daha fazla gecikmeden yapmalı ve yazmalıyız." (CİHAN) 



Bu haber 630 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,776 µs