En Sıcak Konular

Avukatı, Çetin Doğan'ın tahliyesini istedi

10 Mart 2010 15:30 tsi
''Balyoz Planı'' iddiaları soruşturması kapsamında tutuklanan eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın avukatı İsmail Tepecik, müvekkilinin tahliyesini istedi.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelen Tepecik, hazırladıkları 19 sayfalık tahliye talebini içeren dilekçe ve Doğan'ın sağlık durumu ile ilgili cezaevi doktoru tarafından hazırlanan tutanağı İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne verdi.

Dilekçede, ''Müvekkilimizin suçlanması ile ilgili hiçbir kanıt ya da belgeyi inceleyebilmiş değiliz. El yordamı ile savunma yapmak zorunda bırakılmış durumdayız. Müvekkilimizin suçlu kabul edilmesi bir merkezden, bir odaktan emredilmiş gibi davranılmıştır. İddia edildiği gibi seminerde bir 'darbe planı' kesinlikle müzakere edilmemiştir. Müvekkilimizin salıverilmesine, bu istemimizin reddedilmesi durumunda, itirazın değerlendirilmesi için bir kez de mahkeme kuruluna gönderilmesine karar verilmesini arz ederiz'' denildi.

Bu arada, Doğan'ın 10 günlük tansiyon takibi sonucunda tansiyon değerlerinin yüksek seyrettiği belirtilen Silivri L Tipi Kapalı Cezaevi'nde hazırlanan sağlık tutanağında ise ''Günlük sabah ve akşam kontrol tansiyonları yüksek seyretmesi üzerine hipertansiyon ilaçlarının yetersiz olduğuna karar verilmiş olup, hipertansiyon ve koroner kalp hastalığı tanısı olan hastanın tüm risk faktörleri hastaya anlatılarak Silivri Devlet Hastanesi polikliniğine sevki uygun görülmüştür. Ancak tutuklu, kendi isteğiyle hastane sevkini kabul etmemiştir'' ifadesi yer aldı.

Adliye çıkışında basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Tepecik, baştan bu yana ''Balyoz Planı'' iddialarının uydurma ve montajlama olduğunu savunduklaranı söyleyerek, bu nedenlere dayalı olarak tekrar tutuklamaya itiraz ettiklerini kaydetti.

Doğan'ın ciddi sağlık sorunları olduğunu, ancak Doğan'ın baştan itibaren sağlık sorunları nedeniyle tutuklanmasının kaldırılmasını istemediğini dile getiren Tepecik, şöyle konuştu:

''Hatta dünkü tarih itibariyle cezaevindeki sağlık sorunlarının çok ciddi boyutlarda olduğunu cezaevi doktoru, idari memur ve Çetin Doğan'ın imzasını taşıyan bir tutanakla da tespit edilmiştir. Bu tutanakta da Doğan'ın hastaneye kaldırılmasını kabul etmediği yazılmaktadır. Daha önce damarlarından ameliyat olmuştur. Damarları değiştirilmiştir. Ayrıca, prostat tedavisi görmüştür. Tansiyonu çok yüksektir, cezaevinde 20'lere kadar çıkmaktadır. Yüksek tansiyon sıkıntısı vardır. Sayın paşam bunun bir iftira olduğunu biliyor ve inanıyor. O nedenle de haklı olan tahliyeyi istiyor. Dolayısıyla sağlık nedenine dayalı bir tahliye istemiyoruz. Bunun kamuoyunda ve malum çevrelerce suiistimal edileceğini düşünüyoruz. O nedenle çok ağır sağlık sorunları olmasına rağmen hastaneye gitmedi.''

Bir gazetecinin, oteldeki görüşme iddiaları ile ilgili sorusu üzerine Tepecik, o konuda da başvuruda bulunacaklarını ifade ederek, ''Bizim yaşadığımız başka bir olay da vardır. İfadeden önce, sayın savcı kendisinin bu konuda arandığını, hatta kendisini arayanın 'Siz bunları tanımazsınız ha' diye hitapta bulunduğunu müvekkilim ve 3 meslektaşıma da ifade etmiştir. Buradaki tutuklamaların, biz yasal bir tutuklama olmadığına ve intikama dayalı bir tutuklama olduğuna inanıyoruz ve biliyoruz. Olaylar da bunu teyit etmektedir'' dedi.

''HSYK'ya başvuracak mısınız?'' şeklindeki soruya da Tepecik, ''HSYK'ya başvurumuz olacak. Resen de harekete geçmeleri gerekir ama biz de başvuruda bulunacağız'' yanıtını verdi.

Bir gazetecinin, ''Kimin aradığına dair bilginiz var mı?'' sorusuna Tepecik, ''Yok, ama etkili ve yetkili herhalde. 'Siz bunları tanımazsınız ha' diye söylemiş ama sayın savcı kendi tarafsızlığını ifade etmiş ve bunların doğru olmadığı yönünde beyanda bulunmuş'' dedi.



Bu haber 564 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,663 µs