En Sıcak Konular

SGK'dan 77 aileye suçüstü

10 Mart 2010 15:21 tsi
Ankara'da, ölen anne ve babalarının emekli maaşını almak için resmi olarak boşanan ancak aynı evde yaşamaya devam eden 77 çiftin aldığı maaşlar iptal edildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Ankara İl Müdürlüğü, sigorta usulsüzlüklerinin peşini bırakmıyor. Kayıt dışı istihdamla aralıksız mücadele eden ve çocuk işçilere yönelik yapılan denetimleri tamamlayan Ankara İl Müdürlüğü, ölen anne ve babalarının emekli maaşını alabilmek için analaşmalı boşanan çiftlere de suçüstü yaptı.

SGK'daki kayıtları inceleyen ve Alo 170'e gelen ihbarları değerlendiren Ankara İl Müdürlüğü kontrol memurları, toplam 601 çiftin evine giderek durumlarını yerinde araştırdı. Kontrol memurlarının anlaşmalı boşanan çiftlere yönelik yaptığı denetimlerde, 77 çiftin ölen anne ve babalarının maaşını alabilmek için anlaşmalı olarak boşandığı ancak aynı evde yaşamaya devam ettikleri tespit edildi. Haksız yere maaş alarak devleti zarara uğratan çiftlerin maaşları iptal edilirken, SGK'nın çiftlere ödediği paranın yasal faiziyle birlikte geri alınacağı belirtildi.

Sigorta usulsüzlükleri ile mücadelede vatandaşlara büyük görevler düştüğünü belirten SGK Ankara İl Müdürü Ali Pekten, "SGK kayıtlarında yapılan incelemeler ve vatandaşlardan gelen ihbarlar doğrultusunda anlaşmalı boşanan çiftlere yönelik yaptığımız denetimlerde, haksız maaş alan çiftlere yasal işlemler yapıldı. Yasal olarak hak etmediği halde bu şekilde haksız gelir elde eden vatandaşlarımız, hem devletimizi zarara uğratmakta hem de tüyü bitmemiş yetim hakkı yemektedir. Bu suiistimalleri yasal olarak biz denetliyoruz ve hiçbir kaçağa da göz yummayacağız. Temennimiz vatandaşlarımızın da vicdanlarında bu işin yanlışlığını bilmesi ve yapmamasıdır. Bu tür haksız kazançların önlenmesinde vatandaşlarımızdan gelen ihbarlar bizim denetim mekanizmamızın işlemesinde aktif rol oynuyor. Gerek kayıt dışı istihdam gerekse anlaşmalı boşanmalar gibi sigorta suiistimalleri konusunda kurumumuza çok sayıda ihbar gelmekte. Ancak çoğu ihbarda şikayet edilen kişinin adı, soyadı ve adresi açık bir şekilde belirtilmiyor. Sonuca ulaşabilmemiz için bu bilgilerin olması gerekiyor." dedi.

(CİHAN) 



Bu haber 623 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,746 µs