can alıcı soru | " /> can alıcı soru | "/>

En Sıcak Konular

Deniz Baykal'a can alıcı soru

10 Mart 2010 15:20 tsi
Deniz Baykal'a can alıcı soru AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, anayasa değişikliğine karşı çıkan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı eleştirerek, "Anayasa değiştirmek için ille de Sayın Baykal darbe yapılmasını mı bekliyor?" diye sordu.

Çelik, Meclis'te dokunulmazlık dosya sayısı bakımından oransal sıralamada CHP'nin, BDP'nin ardından ikinci, MHP'nin üçüncü, AK Parti'nin dördüncü olduğunu açıkladı.

 Çelik, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konularla ilgili değerlendirmede bulundu. Çelik, 2007 yılında anayasa değişikliği ile ilgili taslağa CHP'nın karşı çıktığını, kurulacak uzlaşma komisyonuna ise üye vermediklerini hatırlattı. Baykal'ın dünkü konuşmasında uzlaşmadan ve muhalefet partilerinin görüşlerinin alınmasından bahsettiğini kaydeden Çelik, Baykal'ın bütün çalışmaları sekteye uğratmaktan başka bir şey yapmadığını öne sürdü. Çelik, CHP'nin 'istemezükçü' tutumunu sürdürdüğünü ve sürdüreceğini ifade etti.

"Anayasayı bütün olarak değiştirmek mümkün değilse bu bedene uymayan bu elbiseyi kısmen, parça parça değiştirmemiz gerekiyor." diyen Çelik, şöyle konuştu: "Türkiye'nin önünü tıkayan, adeta paçalarına yapışan birçok şey var. Bunların bertaraf edilmesi gerekiyor. Bunun için de çağdaş ve ileri ülkelerdeki anayasalara benzer, bizim de göğsümüzü gere gere, başımız dik 'işte bu bizim anayasamız' diyebileceğimiz bir anayasaya ihtiyacımız var."

Anayasa ile ilgili bugüne kadar kısmen değişikliklerin yapıldığını, bundan sonra da yapılabileceğini anlatan Çelik, "TBMM buna yetkilidir. Anayasa değiştirmek için ille de Sayın Baykal darbe yapılmasını mı bekliyor? 60'ta darbe yapıldı, anayasa yapıldı. 80'de darbe yapıldı, arkasından anayasa yapıldı. Danışma Meclisi oluşturularak yapıldı. Millet iradesine dayanan temsilciler tarafından anayasa nedense CHP zihniyetine göre yapılamaz." sözleriyle CHP'nin tutumunu eleştirdi.

CHP'LİLER SIRALAMADA İKİNCİ

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Meclis'te milletvekilleri hakkında 600 dokunulmazlık dosyasının bulunduğu yönündeki açıklamasının doğru olduğunu ifade eden Çelik, Baykal'ın bu dosyaların önemli kısmının AK Parti'ye aitmiş bir gibi bir hava vermeye çalışmasının ise doğru olmadığını kaydetti.

Hüseyin Çelik, bu konuda şu bilgileri verdi: "Bu dosyaların 383'ü BDP'li milletvekillerine aittir. Dosyaların 57'si 97 milletvekili olan CHP'ye aittir. MHP'nin 69 milletvekili karşılığında 24 dosyası var. 337 milletvekiline sahip olan AK Parti'ye ait 120 dosya var."

Çelik, dosya sayısına göre oransal bir değerlendirme yapıldığında CHP'nin, BDP'nin ardından ikinci sırada olduğunu söyledi. MHP'nin CHP'den sonra geldiğini ve en son sırada da AK Parti'nin olduğunu vurguladı.

AK Parti milletvekillerinin 120 dosyanın dörtte birine yakınının seçim kanununa muhalefetle ilgili olduğunu işaret eden Çelik, "Sayın Baykal'ın TBMM'yi töhmet altında bırakmaya hakkı yoktur." dedi. Dokunulmazlığın bir milletvekillinin bir suçtan dolayı yargılanmayacağı anlamına gelmeyeceğini söyleyen Çelik, dokunulmazlıkla bu yargılamanın ertelendiğini anlattı. (CİHAN) 



Bu haber 622 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,380 µs