En Sıcak Konular

Baykal Kılıçdaroğlu'nu ikinci kez çizdi

10 Mart 2010 14:11 tsi
Batman’da “toplumsal barış için genel affa evet deriz” diyen Kılıçdaroğlu, Genel Başkanı Deniz Baykal'ın tepkisini çekince hemen çark etti ve sözlerini tadil etme derdine düştü. Kılıçdaroğlu benzer sahneleri kısa bir süre önce de...

CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun Batman'daki “Toplumsal barışa katkı sunacaksa genel affa karşı değiliz” sözleri CHP Genel Başkanı Deniz Baykal tarafından sert tepki gördü.

CHP Lideri, Grup Başkanvekilini gazeteciler önünde tadil ederek, “Bu sözler yanlış sözler. Bunu gündeme getirmek ve buradan bir arayışa girmek kesinlikle doğru değildir” dedi.

"YANLIŞ ANLAŞILDIM"

Kemal Kılıçdaroğlu da Baykal'ın çıkışı üzerine çark etti ve yanlış anlaşıldığını belirterek şunları söyledi: "Bir toplumsal uzlaşmanın gereği olarak ortaya çıktığı zaman af söz konusu olur. Biz bunu söyledik. Bugün terör var. Terör bitti mi ki biz affı gündeme getirmiş olalım"

Bu, CHP'nin gelecekteki genel başkanı olarak gösterilen Kemal Kılıçdaroğlu'nun Deniz Baykal tarafından ikinci kere düzeltilmesi oldu. Kılıçdaroğlu, daha önce de Dersim olaylarıyla ilgili sözlerinde dolayı kamuoyunda infiale neden CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen’e istifa çağrısında bulunarak, sayın Öymen gereğini yapmalıdır" demişti.

Aynı zamanda Tuncelili ve Alevi olan Kılıçdaroğlu'nun bu çıkışı CHP içinde derin bir çatlak oluşturmuş ve devreye giren Deniz Baykal, "istifa falan yok" diyerek parti grup toplantısına Onur Öymen'i de yanına alarak katılmıştı.

Bu gelişmelerin ardından Tuncelili hemşerilerinin CHP'den istifasını istediği Kılıçdaroğlu, geri adım atarak, 'Bu iş bitti'  demiş ve partisinden istifa etmeyeceğini de eklemişti.

Haber 7



Bu haber 671 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,886 µs